Erdoğan'ın korumaları suçlamaları kabul etti!

Erdoğan'ın korumaları suçlamaları kabul etti!
ABD'de kavga nedeniyle tutuklanan Erdoğan'ın korumaları suçlarını kabul etti.

ABD'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Mayıs'taki ziyareti sırasında Washington'daki Türk Büyükelçiliği konutu önünde çıkan kavga nedeniyle açılan davanın iki tutuklu sanığı, suçlamaları kabul etti. Sanıklar ABD'de ağır ceza gerektiren nitelikte şiddet suçu işlemeye teşebbüsle suçlanıyordu.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Erdoğan'ın korumalarının da karıştığı kavganın ardından yargılanmalarına başlanan 45 yaşındaki Sinan Narin ve 50 yaşındaki Eyüp Yıldırım, haklarında dava açılan 19 sanık arasındaydı. ABD'de yaşayan ve olay sonrası gözaltına alınan Narin ile Yıldırım, davanın tek tutuklu sanıklarıydı. İddianamede suçlanan 15 koruma hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı.

ERDOĞAN'IN KORUMALARINI BAKAN ZİYARET ETMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tutuklu iki ismi ziyaret etmiş, "Washington'da yargılanması devam eden Sinan Narin ve Eyüp Yıldırım kardeşlerimizi ziyaret ederek, Milletimizin sevgi ve selamlarını ilettik" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, olaya ilişkin korumaları hakkında da tutuklama kararı çıkarılmasına tepki göstermiş ve "Korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar beni korumayacaksa niçin yanımda ABD’ye götürüyorum? Amerika’nın Hans’ı ile mi kendimi koruyacağım?" demişti.

Etiketler :