Erdoğan'ın Enerji Bakanı damadından itiraf: Cemaat okulunda okudum ama...

Erdoğan'ın Enerji Bakanı damadından itiraf: Cemaat okulunda okudum ama...
"Evet, cemaatin okulunda..."

Enerji Bakanı Berat Albayrak'tan cemaat itirafı geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı da olan Albayrak, cemaat okullarında okuduğunu kabul etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, cemaatin yüzlerce okulunda okuyan milyonlarca gençten biri olduğunu ancak aklını hiçbir beşere kiraya vermediğini söyledi.

OKUL TARTIŞMASI

Bakanlığının bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında 'okul' tartışması yaşandı.

T24'ün haberine göre; Albayrak, Özel'in "Biz devletin, parasız yatılı imkanlarıyla okurken cemaat okullarında burslu okuyan adam, tenekeyi parlatsan da çeyrek altın etmeyeceğini gösterdi" ifadeleri üzerine söz alarak şunları söyledi:

"Cemaatin okulunda burslu… Evet, cemaatin okulunda ama burslu okumadım. 35 sene içerisinde cemaatin yüzlerce okulunda okuyan yüz binlerce, milyonlarca gencin bir tanesiyim. Ama öyle bir anne baba yetiştirdi ki beni, hiçbir zaman ama hiçbir zaman aklımı bir beşere kiraya vermedim. Elhamdülillah, öyle vermedim ki, beni o dediğiniz güruh iyi bilir kimin oğlu olduğumu, nasıl bir hayat yaşadığımı. Hiçbir zaman inandığımdan geri durmadım. Bu ülkede o okullarda okumuş FETÖ'cü olmayan yüz binlerce gencimiz var, aklını kiraya vermemiş insanlarımız var."

Berat Albayrak'ın bu savunması akıllara, sadece cemaate yakın okullarda okuduğu veya onlara yakın dershanelere gittiği için işten atılan vatandaşları getirdi.

Etiketler :