Erdoğan'ın damadı 3. Havalimanı'nda Teknofest yapıyor

Erdoğan'ın damadı 3. Havalimanı'nda Teknofest yapıyor
İşçilerin daha iyi koşullarlda çalışma talepleriyle başlayan isyanların yaşandığı ve yüzlerce işçinin gözaltına alındığı 3

İşçilerin daha iyi koşullarlda çalışma talepleriyle başlayan isyanların yaşandığı ve yüzlerce işçinin gözaltına alındığı 3. Havalimanı inşaatında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakan olmayan damadı Selçuk Bayraktar’ın başında bulunduğu kurum tarafından 20-23 Eylül tarihlerinde Teknofest adlı bir festival düzenleniyor.

Bu etkinlikte ise Edis, Soner Sarıkabadayı, Manuş Baba ve İmera konseri gerçekleşecek. İşçi direnişinin yaşandığı 3. Havalimanı'nda yapılacak konserler, sahneye çıkacak sanatçıların hayranları tarafından sosyal medyada sert bir dille eleştirildi.

İBB'den festival çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Beyaz Masası vatandaşlara bir SMS mesajı göndererek “havacılık şovları”nın da yapılacağı festivale ücretsiz servis kaldırılacağını duyurdu.

İBB’nin mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Teknoloji üreten Türkiye’nin festivali TEKNOFEST, 20-23 Eylül’de İstanbul Yeni Havalimanında düzenleniyor. Havacılık şovları, teknoloji yarışmaları, drone yarışları, eğitim atölyeleri ve çok daha fazlası… Servisler ilçe merkezlerinden kaldırılacaktır. Ulaşım ve katılım ücretsizdir."

Festivalin organizatörü T3 Vakfı

Büyükşehir Belediyesi’yle TEKNOFEST’in organizatörü olan Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı’nın Yönetim Kurul üyelerinden bazıları;

- Selçuk Bayraktar: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2. damadı Selçuk Bayraktar.

-Lütfü Haluk Bayraktar: Erdoğan’ın damat olan Selçuk Bayraktar'ın kardeşi.

-AKP İstanbul İl Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Cemaleddin Aykan; İstanbul’da Güngören Belediyesi ve Fatih Belediyesi başta olmak üzere AKP’li belediyelerinden aman ve Mekân Yapı İnşaat Emlak Ltd. Şti. üzerinden Milyon TL’lik ihale almasıyla kamuoyunda ismi geçiyor.

-Mehmet Fatih Kacı: AKP İstanbul eski milletvekili Ünal Kacır’ın oğlu ve şimdi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarından olan Mehmet Fatih Kacır.

-Mücahit Haktanır: Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Teşkilat Kordinatörlüğü yapmış Mücahit Haktanır birçok kez de Hüda-Par’a yakınlığıyla bilinen ve Türkiye genelinde MEB ile kamu okullarında harem-selamlık olarak, “siyer” sınavları düzenlenen İlim Kültür ve Rahmet Derneği'nin (İKRA DERNEĞİ) çalışmalarında yer almış.

Kaynak: BirGün

Etiketler :