Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "yeşil pasaport" açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "yeşil pasaport" açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstihdam Şurası'nda yaptığı konuşmada, yeşil pasaport sahibi olanların 25 yaşına kadar çalışmaya başlasalar da haklarını koruyabileceklerini belirterek, şu açıklamayı yaptı:Yeşil...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstihdam Şurası'nda yaptığı konuşmada, yeşil pasaport sahibi olanların 25 yaşına kadar çalışmaya başlasalar da haklarını koruyabileceklerini belirterek, şu açıklamayı yaptı:

Yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport sahibi gençlerimiz çalışmaya başladığında bu haklarını kaybediyorlardı. Artık bu gençlerimiz 25 yaşına kadar çalışmaya başlasalar da bu haklarını kullanabilecekler.

İŞVERENLERDEN BİR İSTİHDAM İLAVE ETMELERİNİ İSTİYORUZ

Bu yılın şubat ayında başlattığımız istihdam seferberliğine katılan iş dünyamıza özellikle şükranlarımı sunuyorum. Bu seferberlik sayesinde 2017 yılında şu ana kadar 1,5 milyon kişiye yeni istihdam sağlanması bir rekordur.

Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri primlerin her bir ayını biz ödeyeceğiz. Esnaflarımıza, küçük işletmelerimize bir ay senden, bir ay bizden diyeceğiz.

Görüldüğü gibi en büyüğünden en küçüğüne iş dünyamızın tamamına hitap eden bir istihdam politikası oluşturuyoruz. Teşvikle bir istihdam ilave eden iş adamlarımızdan şimdi kendi imkanlarıyla da buna bir istihdam ilave edip, 2 istihdam sağlamalarını istiyoruz.

Ülkemizin önünü terörle, darbeyle kesemeyeceklerini anlayanlar şimdi ekonomi silahını çektiler. Türkiye’nin ana muhalefeti bile 11,1’den rahatsız.

Etiketler :