Erdoğan'dan itiraf gibi açıklama: Gülen'le 2 veya 3 kez görüştüm

Erdoğan'dan itiraf gibi açıklama: Gülen'le 2 veya 3 kez görüştüm
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'dan itiraf gibi bir açıklama geldi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'dan itiraf gibi bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Gülen'den icazet aldı iddialarına yanıt veren Erdoğan, "Ben Gülen'i belediye başkanlığım döneminde tanıdım, yüz yüze kendisiyle 2 veya 3 kere görüştüm" dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce 2001'de AKP kurulurken Pensilvanya'ya ziyarete gittiğini iddia etti. Erdoğan'da İnce'ye "ispat et" yanıtını vermesi üzerine İnce, Çanakkale'de düzenlediği mitingde, "2001'de Pensilvanya'ya gidip icazet aldığınız kişi, beraber gittiğiniz kişi. Allah'ın izni ile 24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduğumda adını vereceğim. Şimdi ona zarar vermek istemiyorum" dedi.

Erdoğan katıldığı televizyon programında Gülen ile görüştünüz mü sorusunu yanıtladı. Erdoğan, "Ben Gülen’i belediye başkanlığım döneminde tanıdım, yüz yüze kendisiyle 2 veya 3 kere görüştüm" dedi.

ERDOĞAN: GÜLEN'LE 2 VEYA 3 KERE GÖRÜŞTÜM

Ben Pensilvanya’dan parti kurmak için izin almaya yönelecek kadar düşük bir siyasetçi değilim. Ben Gülen’i belediye başkanlığım döneminde tanıdım, yüz yüze kendisiyle 2 veya 3 kere görüştüm. Parti kurmak için, dava arkadaşlarım, yol arkadaşlarım var; görüşmelerimizi yaptık, adımımızı attık. Ben niçin Pensilanya’dan izin alacağım ki! İspat etmezse namerttir. Ben bu tür meselelerde sert konuşurum. Kimle gittim, ispat etmesi lazım. Çıkıp bunu açıklayacak, açıklamazsa namerttir. Veyahut çekilip gitsin. Böyle bir şey söz konusu değildir. Tayyip Erdoğan bir şeyi bir kere söyler. El vurup savurmak, bunlar kabadayılık işi değildir. Dersini almak istiyorsa da, yeri bellidir; gelip yanımızda ders alsın.

MUHARREM İNCE ÇANAKKALE MİTİNGİNDE ERDOĞAN'A BÖYLE SESLENDİ...

Etiketler :