Erdoğan'dan flaş Afrin açıklaması!

Erdoğan'dan flaş Afrin açıklaması!
Erdoğan Türkiye'nin sıradan bir çadır devleti olmadığını ifade ederek, "Topunuz gelin tepenize ineceğiz bunun başka çaresi yok" dedi. Erdoğan, "(PYD'yi) Şu anda obüslerle vuruyoruz, vurmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki fabrika açılışına katıldı.

Erdoğan, konuşmasında Suriye'deki gelişmeleri değerlendirerek "Ne yaparlarsa yapsınlar bizi engelleyemeyecekler. Biz Türkiye'yiz sıradan bir çadır devleti değiliz. Şimdi bazıları Suriye'de sınırda tehdit sallıyor. Topunuz gelin ne olursanız olun tepenize ineceğiz bunun başka çaresi yok. Şu anda obüslerle vuruyoruz, vurmaya da devam edeceğiz. Kendi kararımızı verdik şu anda da operasyonlar devam ediyor" dedi.

ABD'nin Suriye'de terör ordusu kurduğunu kabul ettiğini belirten Erdoğan, "Bize düşen terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: "HEREKAT HER AN BAŞLAYABİLİR"

Erdoğan, Afrin'e operasyon hazırlığına ilişkin, "Harekat her an başlayabilir. Ardından da sıra diğer bölgelere gelecektir. Değil 30 bin tek bir terörist kalmayana kadar bu operasyonlar devam edecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılacak tesisle dünya soda ihtiyacının 10'da birinin Türkiye tarafından karşılanabileceğini belirtti.

Erdoğan açılan fabrikayla 2 bin 200 kişiye istihdam imkanının doğacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı, "Darbe girişiminin hedeflerinden biri de Türkiye ekonomisiydi. Türk milleti ekonomik saldırı karşısında da dimdik duruş sergiledi. Geçtiğimiz yıl büyüme oranıyla şaha kalktığımızı belirttik

Turizmde 30 milyona yaklaşan turist ve 25 milyar dolara yaklaşan gelirle kayıplarımızı telafi ediyoruz.

23,5 milyar dolar IMF borcu ile ülkeyi teslim aldık. 2013'te borcumuzu sıfırladık, IMF bizden borç ister hale geldi" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında "Genç nesil en önemli zenginliktir" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı, "Madencilikle ilgili teknolojilere büyük önem veriyoruz. Bor gibi trona gibi dünya ölçeğinde söz sahibi olduğumuz madenleri ne kadar işlersek o kadar etkinliğimiz artacaktır" ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN: "ÜRETİCİ OLMA SEVİYESİNE ÇIKMAMIZ GEREKİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknoloji alanına ilişkin "Tüketici olma seviyesinden üretici olma seviyesine çıkmamız gerekiyor. Yerli otomobil projesini bu amaçla destekliyoruz. Türkiye'ye parasıyla ürün vermeyenlerin artık hiç birine ihtiyacımız kalmadı. Projelerimiz sayesinde dışa bağımlılıktan kurtulduk" dedi.

Etiketler :