Erdoğan'dan Cumhuriyet vurgusu

Erdoğan'dan Cumhuriyet vurgusu
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen "Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı"nda konuştu. 'Gençler' diye seslenen Erdoğan 'Cumhuriyet'e sahip çıkın' vurgusu yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muş'ta yaptığı konuşmasından satır başları şöyle;

Ahlat'a cumhurbaşkanlığı köşkü

-Tatvan'ı Adilcavaz'ıyla Türk'ü, Kürt'ü ile milletimizin ahenginin birliği açısından bu bölgeyi korumalıyız.

-Bahçeli önerdi Ahlat'a cumhurbaşkanlığı köşkü yapacağız. 1071 metrekare yer önerdiler.

-Bu kutlu zaferinin kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu düzeni bize bırakan bütün gazilere ve şehitlere şükranlarımızı sunuyorum. Mekke'nin fethiyle başlayan varlığımız Malazgit'le devam etti. İstanbul Rumeli tüm Balkanlar demektir. Biz Malazgirt ile nasıl bir millet olduğumuzu dünyaya ilan ettik.

-Bu ruhu yaşatmayı başaramazsak geçmişimizle birlikte geleceğimizi de kaybederiz. Burası bizim hikayemizin sadece başladığı yer değil hiç sönmeyecek ateşimizin hatırlatmasıdır.

-2023 hedeflerimize ulaşmak demek itibarlı bir Türkiye'nin inşaası demektir.

Gençler Cumhuriyet'imize iyi sahip çıkın

-Gençler maziden ulaşan büyük mirasa çok iyi sahip çıkın. Mekke'ye Medine'ye sahip çıkın. Kudüs'e sahip çıkın. Namusunuz gibi bakın. Osmanlı'ya Selçuklu'ya sahip çıkın.

-Gençler Kurtuluş savaşına, Cumhuriyetimize iyi sahip çıkın. 15 Temmuz kıyımını asla unutmayın,unutturmayın.

-Gençler sizlere özel sesleniyorum Var mısınız bu kutlu yolda birlikte yürümeye? Var mısınız gemileri yakıp hedeflerimize ilerlemeye... Var mısınız 'Ya zafer kazanırız ya cennete gideriz' diyerek karşımızdaki düşmanın üzerine atlamaya? Var mısınız, yedi düvele meydan okumaya?

-Kardeşlerim Anadolu aynı zamanda insanlığın geleceğinin mihenk taşıdır. Onun için niceleri Anadolu'ya sahip çıkmak istemişlerdir.

Mesele İslam meselesidir

-İşte son zamanlarda maruz kaldığımız oyunların böyle tarihi bir sebebi vardır.  İnşallah aynı huzur ortamını Suriye'de de tesis edeceğiz. Güçlü olmazsak bize tek bir nefes alma imkanı vermezler.

-Mesele İslam meselesidir. onlar için Türkiye demek Müslüman demektir. Dünyada Batı ile iç içe girip özgürlüğünü koruyabilen tek ülke biziz.

Eksiklerimiz yanlışlarımız elbette var

-Eksikler yok mu, yanlışlarımız yok mu? Elbette var. Hatasız ve noksansız olan sadece yüce mevladır. Önemli olan istikameti kaybetmemektir. Diğerleri halledilir.

-İnşallah karşımda böyle bir topluluk görmenin memnuniyeti içindeyim. Rabbim yoldaşlığımızı daim eylesin. Bahçeli'ye selam ve saygılarımı iletiyorum. Milletim adına Sultan Alparslan'ı yad ediyorum.

Kaynak: Cumhuriyet

Etiketler :