Erdoğan'dan çarpıcı açıklama: Şimdi bir çok hocaefendi beni tefe koyup çalacak

Erdoğan'dan çarpıcı açıklama: Şimdi bir çok hocaefendi beni tefe koyup çalacak
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de düzenlenen Kadınlar Günü etkinliğinde kadınlar ile ilgili sözlerinden dolayı isim vermeden Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ı eleştirdi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de düzenlenen Kadınlar Günü etkinliğinde kadınlar ile ilgili sözlerinden dolayı isim vermeden Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ı eleştirdi. Erdoğan "Din adamı diye ortaya çıkıp kadınla ilgili dinde yeri olmayan içtihatta bulunuyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de düzenlenen Kadınlar Günü  etkinliğinde kadınlar ile ilgili sözlerinden dolayı isim vermeden Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ı hedef aldı.

“Son günlerde bakıyorsunuz. Din adamı olarak ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup, dinimizde yeri olmayan bazı kendine göre içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Anlamak mümkün değil.” diyen  Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  Yani bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada zamanda yaşıyorlar. Çünkü İslamın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. İslamın hükümlerinin güncellenmesi vardır. Siz islamı 14 – 15 asır öncesi hükümleriyle kalkop da bugün uygulayamazsınız. Böyle bir şey yok. Onun için de bugün İslam'ın uygulanması yer zaman koşullar her şeyiyle o da değişiyor. İslam'ın güzelliği burada zaten.

HOCA EFENDİLER BENİ TEFE KOYUP ÇALACAK

Şimdi bir çok hocaefendi beni tefe koyup çalacak. Rabbim bizi tefe koymasın. İstisnaları genelleştirmek, tarihin belirli bir döneminde toplumların özel şartlarına uygulamaları geleneksel davranışları taşımaya çalışmak meseleyi sulandırmaya yarar. Halbuki biz sorun görüyoruz ve çözmeye çalışıyoruz. Eksikler olabilir, yanlış da yapılmış olabilir. Bunların iyi niyetle ortaya konması halinde derhal düzeltilmesi mümkündür.

REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ

Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı ile söylenen sözleri biz asla kabul edemeyiz. Tartışmayı dinimizin kavramları ile yürütmek kadınlara değil, inancımıza da dinimize de aykırıdır. Bizim mukaddes kitabımız Kuran’dır. Kuran’a ters değilse mesele bitmiştir.  Din İşleri Yüksek Kurulu’nda çok çok vasıflı. Bütün ilim dallarında yetki sahibi olan hocalarımız var.

FETÖ BÖYLE ORTAYA ÇIKTI

Bütün bu hocalarımız ne iş yapıyorlar. Niçin bu alanı bu adamlara kaptırıyorlar. FETÖ olayı da böyle oldu. Söyledik söyledik sonunda bir şura yaptırdık. Asıl konuşması gereken konuşmayınca meydan FETÖ’ye kaldı. FETÖ’nün arkasından gelen tiplere kaldı maalesef. Onların da vasıfları ortada. FETÖ’nün kalitesi vasfı ortada, arkasından gidenler onlar ondan daha da geri.

Etiketler :