Erdoğan'dan AKM açıklaması: Yıkacağız!

Erdoğan'dan AKM açıklaması: Yıkacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında AKM'yi yıkacaklarını söyleyerek "Yerine yenisini yapacağız. 2019'da İstanbul'a yeni opera binasını kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. Turizm Şurası'nın açılışında konuştu.

Erdoğan konuşmasında İstanbul'da AKM'nin olduğu yere çok daha modern bir opera binası yapılacağını iddia etti. Erdoğan, "Çok daha büyüğünü, çok çok farklı ve modern bir mimari ile inşallah Pazartesi günü lansmanını yapacağız" dedi. Yeni opera binası 2019 yılında hizmete girecek.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Turizm insanlığın tarihi kadar eskidir. Günümüzdeki anlamıyla bir sektör hakline dönüşmesi geçtiğimiz yüzyılda ortaya çıktı. Bugün doğrudan ve dolaylı etkilriyle dünya ekonomisine 7.5 trilyon dolar katklı sağlayan ve 300 milyon istihdama ulaşan bir sektörden bahsediyoruz

Turizm, tüm dünya ekonomisinin yüzde 102una denk gelen bir büyüklüğe sahip. Önümüzdeki 10 yıl boyunca da dünya ortalamasının üzerinde büyüyeyecek.

Ülkemizdeki terör eylemleri ve darbe girişimi turizmimize çok ciddi darbe vurmuştur. Turizm gelirlerinde halen kat etmemiz gereken çok mesafe var. Turist sayısındaki artışa paralel gelirlerin yükselmemesinde, uygulanan düşük fiyat politikasının da etkisi olduğu açıktır.

Erdoğan: Turizmden yükseliş başladı

Turizmde en kötüsünü artık geride bıraktık, yükseliş dönemi başladı. Devletimiz tüm imkanları ile bu sektörün yanındadır. Turizmde kaybettiğimiz pazarların daha büyükleri bir el uzatımı mesafede bizi beklemektedir.

Gastronomi turizmi adı giderek daha fazla anılan bir turizm çeşidi. İnanç turizmi vve sağlık turizmi gibi alanların daha geliştiğini görüyoruz. İnsanlar artık gittikleri yerlerde hayatın her alanına ulaşmak istiyor. İnsanlar unutulmaz hatıralar da biriktirmek istiyor.

Erdoğan: Bizimle aşık atabilecek kaç ülke var

Elbette bu büyük bir değişimdir. Şayet doğru şekilde değerlendirebilirsek en karlı çıkacak ülke de biziz. Dünyada başka hangi ülkede, ülkemiz kadar zengin mutfak kültürü olabilir? Yeryüzünün hangi köşesinde bu denli köklü ve farklı medeniyetlerin izleri sürülebilir. Bizimle aşık atabilecek, kaç ülke bulunabilir?

Bizim ülkemize gelen her misafirimize bu konuda da gösterebileceğimiz çok örneğimiz, tecrübemiz var. Kapısını çalan kişiye, rengine, diline, kıyafetine bakmazsızın Tanrı misafiri gözü ile bakan milletiz biz. Milletimiz için Tanrı misafiri, sofrasında ne varsa bölüşebileceği, gerekiyorsa altına döşek sereceği kişi demektir. Kapısına gelene ters bakan millet değiliz biz.

Erdoğan: Yunus Emre sözleriyle mesaj...

Türk örfünü, adetini sunduk, sunuyoruz sunmaya da devam edeceğiz. Turistlere ülkemizin güzellikleri yanında, insanımızın gönül zenginliğini gösterdiğimiz de sadece para değil, dost da kazanmış oluruz. Yunus Emre'nin şu mesajı, turizm anlayışımızın manifestosudur: "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevinelim, dünya kimseye kalmaz"

Türkiye bir açık hava müzesi olmakla övünmek hakkımızdır. Son yıllarda Anadolu'daki şehirlerimizde atılan ümit verici adımlarımız var. Gaziantep, gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler dalına katılmıştır. Şanlıurfa'nın müzik alanında yaptığı başvuru kabul edilmiştir.

Coğrafi işaretlerini almaya başlamışlardır. Sahip olduğumuz Malatya Kayısı'ndan Isparta halısına kadar güzelliklere sahip çıkıp tescillemeli, tüm insanlığın hizmetine sunmalıyız.

Çanakkala Antik Şehri, çok büyük bir turistik değerdir. 2018 yılının Truva yılı ilan edilmesi, eksikliğimizi gidermek için atılacak adımlar için bir fırsat vesile haline dönüşür. Sivas'taki Divriği Ulu Camii, başka bir ülkede olsa yılda milyonlarca ziyaretçi çeker. Terör sorunu tamamen sona erdiğinde dağlarımızi ırmakların her birinin birer turizm fırsatı haline geleceğine inanıyorum.

Anadolu'nun dört bir yanında değerlendirilmeyi bekleyen kültürel, doğal değerlerimiz vardır. İstanbul gibi şehrimizin değerini, potansiyelini kullanmış değiliz. İzmir'den Bursa'ya Konya'dan Edirne'ye kadar nice şehrimiz var. Turizm politikamızı bu yönde geliştireceğiz. Turistlerin beklentileri ile elimizdeki imkanları en ideal şekilde dile getirdiğimizde, üstesinden gelemeyeceğimiz şey yoktur.

Müşterisiz iş, motorsuz otomobile benzer. Görüntü tamamdır ama sizi hiçbir yere götüremez. Turizmde de yapmamız gereken, elimizdeki üründen müşterinin haberdar olmasını sağlamak ve bunu en iyi şekilde sunmaktır.

Erdoğan: AKM'NİN yerine opera binası

Erdoğan konuşmasının sonunda bir müjde vererek, İstanbul Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yerine yapılacak projeyi de açıkladı. Erdoğan, "Çok daha büyüğünü, çok çok farklı ve modern bir mimari ile inşallah Pazartesi günü opera binasının lansmanını yapacağız" dedi. Yeni opera binası 2019 yılında hizmete girecek.

Etiketler :