Erdoğan, tartışmalara neden olan Varlık Fonu'nun iyi yönetilmediğini itiraf etti

Erdoğan, tartışmalara neden olan Varlık Fonu'nun iyi yönetilmediğini itiraf etti
İyi yönetilmediği söylendikçe, hükûmet aksini iddia ediyordu, nihayet hükûmetteki çekişme gerçekleri ortaya çıkardı ve Tayyip Erdoğan'dan itiraf geldi: İyi yönetmedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Varlık Fonu'nun yeniden organize edilmesi gerektiğini, bu adımların Kazakistan ziyareti sonrasında atılacağını söyledi.

Varlık Fonu kurulurken, Türkiye'nin 31 Milyar Liralık serveti bu fona emanet edilmişti. Kurulduğundan bu yana iyi çalışmadığı defalarca dile getirilmiş, başta CHP olmak muhalefet uyarmıştı. Kötü yönetiliyor uyarılarına, AKP'den aksine açıklamalar geliyordu. İddiaların gerçek olduğu, hükûmet içi çekişmenin ayyuka çıkmasıyla ortaya çıktı ve önceki gün görevden almaya kadar gidildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan ziyareti öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken, Varlık Fonu’nun yeniden organize edilmesi gerektiğini, bu adımların ziyaret sonrasında atılacağını söyledi.

Erdoğan konuya dair “Varlık Fonu’nda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı. Varlık Fonu sayın Başbakan’a bağlıdır. Cumhurbaşkanı olarak benimle herhangi bir bağlantısı yoktur ama biz bunların istişaretisini yaparak bu konuda kararımızı alırız. Gelişmeleri gördük, böyle yürümeyeceğine karar verdik. Sayın Başbakan da bu konuda adımını attı, hayırlı olsun diyeceğiz. Varlık Fonu’nu bizim yeniden bir reorganize etmemiz şart. Kazakistan dönüşü o adımları atacağız.” dedi.

Etiketler :