Erdoğan: YPG/PYD/DEAŞ dinsiz,Allahsız,kitapsız terör örgütleri

Erdoğan: YPG/PYD/DEAŞ dinsiz,Allahsız,kitapsız terör örgütleri
Sütlüce ile Kasımpaşa arasında yapılan Kasımpaşa Tüneli açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın hedefindeki YPG için 'dinsiz, kitapsız, Allahsız terör örgütü' nitelemesini kullandı...

Sütlüce ile Kasımpaşa arasında yapılan Kasımpaşa Tüneli açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın hedefindeki YPG için 'dinsiz, kitapsız, Allahsız terör örgütü' nitelemesini kullandı ve Afrin'de "394 teröristin etkisiz hale getirildiğini" açıkladı.

"DİNSİZ,İMANSIZ,ALLAHSIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Kasımpaşa Tüneli'nin açılış töreni katıldı. Önce Başbakan Binali Yıldırım, kürsüye çıktı. Yıldırım, "Hudutlarımızın güvenliği, milletimizin can ve mal emniyeti tam anlamıyla sağlanıncaya kadar bu operasyonlar sürecek. Asla ve asla güney sınırlarımızda bir terör kuşağının oluşmasına müsaade etmeyeceğiz." dedi. Yıldırım'ın ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütlerine sert çıktı. "PYD, YPG, DEAŞ bu terör örgütleri dinsiz, imansız, Allah'sız." dedi.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"FIRAT KALKANI'ND 3 BİN DEAŞ'Lİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

"Ülkemizin katettiği mesafe bizi ve dostlarımızı sevindirirken, anlaşılan o ki birilerini de fena halde kaygılandırıyor, düşündürüyor. Bunun için de önümüze, dünyaya telkin ettikleri tüm değerleri ayaklar altına alma pahasına akılla, izanla, insafla bağdaşmayacak engeller çıkartıyorlar. Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. Suriye'de savaşabilecek DEAŞ'lı kalmadı ama bu bahaneyle hala ülkeye silah yığmaya devam ediliyor."

Sınırlarımızın ötesinden topraklarımıza roketle silahla bombayla yüzlerce binlerce taciz yapılırken bu saldırılar yüzünden vatandaşlarımız camilerde evlerinde, iş yerlerinde, sokakta hayatını kaybederken, yaralanıp huzursuz olurken bizim ne yapmamızı bekliyorlar acaba? Bu PYD, YPG, DEAŞ. ya bunlar dinsiz, kitapsız, Allahsız terör örgütleri. Bunlar camide namaz kılan, namaz esnasında şehit olan kardeşlerimi nereye nasıl izah edecekler?

"KİLİSEYE KARŞI BÖYLE BİR ŞEY YAPILSA..."

Almanya daha neyi bekliyor? Belçika'da aynı şeyler yapılıyor. Bunları dillendirdiğimiz zaman da rahatsız oluyorlar. Burada herhangi bir kiliseye karşı böyle bir şey yapılsa, benim polisim de izlese acaba dünya buna ne der?

394 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Kusura bakmasınlar. Elimiz böğrümüzde oturup bekleyecek halimiz yok. 8 gün içinde 394 teröristi etkisiz hale getirdik.

"HEPSİNİN ÜZERİNDEN SİLİNDİR GİBİ GEÇERİZ"

Bize dostluk elini uzatana, biz kucağımızı açarız. Bizden yardım isteyene, biz ekmeğimizi böler veririz ama bize saldıran, istiklalimize ve istikbalimize kasteden hiç kimsenin de gözünün yaşına bakmayız. Bu terör örgütünün adı ister FETÖ olsun, ister DEAŞ olsun, ister PKK olsun, ister PYD, YPG olsun, hangi farklı isimlerle karşımıza çıkarsa çıksınlar hiç fark etmez. Allah'ın izniyle hepsinin üzerinden de silindir gibi geçeriz.

"MÜTTEFİKİMİZ KABUL ETMİYOR"

Suriye'deki terör örgütünün patronunun Kandil olduğunu dünyanın tamamı gördüğü halde bunu sadece bir müttefikimiz kabul etmiyor. Unutmayın güneş balçıkla sıvanmayacağı gibi, bu hakikatler de inkarla ortadan kalkmaz."

Etiketler :