Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi Rusya-YPG arasında dikkat çeken protokol

Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi Rusya-YPG arasında dikkat çeken protokol
Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği YPG, Suriye’deki IŞİD’lilerin eş ve çocuklarından oluşan 42 Rus vatandaşını Rusya’ya teslim etti. ‘Teslimat’ için basın toplantısı düzenlendi ve Rus generalle "resmi...

Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği YPG, Suriye’deki IŞİD’lilerin eş ve çocuklarından oluşan 42 Rus vatandaşını Rusya’ya teslim etti. ‘Teslimat’ için basın toplantısı düzenlendi ve Rus generalle "resmi protokol" imzalandı.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ ÖNCESİ

Rusya’nın Türkiye’nin terörist saydığı YPG’yi resmen muhatap alması anlamına gelen imza töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi'de Putin ile görüşmesine rastlaması dikkat çekti. Rusya’nın daha önce YPG’yi Astana sürecine dahil etme niyetini açıklaması da ilişkilerin gerilmesine yol açmıştı.

Kamışlı kentinde düzenlenen basın toplantısına Rus General Aleksaander Kim, Rusya Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Dr. Ziyad el Sensebi, omurgasını YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) çatısı altındaki "Cizire Dış İşleri Konseyi" Eş Başkanı Abdulkerim Ömer ve YPG Sözcüsü Nuri Mahmud katıldı.

RESMİ PROTOKOL İMZALADILAR

Basın toplantısının ardından YPG’nin elinde esir bulunan IŞİD’li Rus vatandaşı 13 kadın ve 29 çocuğun teslim ettiğine ilişkin "resmi protokol" imzalandı.

El Sebsebi, YPG ve ‘Cizire Özerk Yönetimi’ne vatandaşlarını vermelerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:

"İlişkilerimizin sadece teslimle sınırlı kalmayacağını, kültürel, toplumsal ve ekonomik ilişkilerimizin de güçleneceğimi umuyoruz"

[caption id="attachment_247751" align="aligncenter" width="506"] IŞİD'çi Rus vatandaşları teslim edildi.[/caption]

Etiketler :