''Yanıltıldık'' diyen Erdoğan'dan yeni açıklama: Pişman değiliz!

''Yanıltıldık'' diyen Erdoğan'dan yeni açıklama: Pişman değiliz!
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Erzurum İl Danışma Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, ''Geçmişte yaptıklarımızdan asla pişman değiliz ama madem artık şartlar değişmiştir, bizim kendilerine...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Erzurum İl Danışma Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, ''Geçmişte yaptıklarımızdan asla pişman değiliz ama madem artık şartlar değişmiştir, bizim kendilerine eskiden beri her türlü desteği verdiğimiz Kuzey Irak Yerel Yönetimi ülkemize rağmen bir adım atmıştır, öyleyse bunun da bedelini ödeyecektir.'' dedi.

''Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde ya Araplar ya Türkmenler ya da diğer gruplardan bazıları çoğunluktadır.'' diyen Erdoğan konuşmasında, Kerkük'ün tartışmalı bölge olduğunu belirterek '' Buraya uluslararası hukuk ne diyor biliyor musunuz, 'tartışmalı bölgeler' Ama bunlar ne diyor? Bunlar diyor ki 'Kerkük bizimdir.' Sen ne diyorsun, Kerkük'ün tarihinde siz var mısınız? Yoksunuz.'' ifadelerini kullandı.

''Kuzey Irak'ın kafasına göre çizdiği haritadaki bu gelişmelere müsaade edemeyiz'' 

Tartışmalı referandum sonrası yapılan kutlamalarda açılan İsrail bayraklarına için Erdoğan, ''İsrail bayraklarıyla sokakta dolaşılması bizi üzdü. Demek ki Mossad'la bu yönetimin geçmişi bir ve beraberdi.'' dedi.

''Kuzey Irak'ta bağımsız bir devlet kurulmuyor. Tam tersine birileri tarafından keyifle deşilecek, sürekli kanayan bir yara açılıyor.'' diyen Erdoğan, bölgedeki komşu ülkelerle itibat halinde olunduğunu belirterek şöyle dedi:

''Bu gerçeği görmezden gelmek ne bize ne Irak'taki Kürt kardeşlerimize ne de diğer kesimlere hiçbir şey kazandırmaz.

Şu anda biz komşu ülkeler, İran, merkezi yönetim ve Suriye tarafı olmak üzere hepsiyle irtibat halinde buradaki olumsuz gelişmelere hazır olduğumuzu bildirdik. Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde bu gelişmelere müsaade edemeyiz. Nüfus ve tapu binalarını yakarak, kendilerine tabi olmayanları baskıyla, şiddetle, adil ve hukuki olmayan yollarla göçe zorlayarak oluşturulan bir iklimde yapılan referandumu bizim kabul edebilmemiz mümkün değildir. Erzurumluların dediği gibi 'kaynayan kazan kapak tutmaz', bunu böyle bilmeleri lazım.''

Etiketler :