Erdoğan oy vermeyin dedi! Almanya'daki Türk seçmen dinlemiyor

Erdoğan oy vermeyin dedi! Almanya'daki Türk seçmen dinlemiyor
Ankara-Berlin hattında yaşanan gerilimin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da yaşayan Türk seçmene seslenmiş ve "Bunlara oy vermeyin" demişti. TAVAK'ın 1072 Türk'le yaptığı anketin sonuçlarına bakarsak Türk seçmen kendi bildiğini okuyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay yaptığı konuşmada, Türk seçmene seslenmiş ve “Hristiyan Demokratlar, SPD ve Yeşiller’e oy vermeyin” demişti. Bu açıklama, Alman siyasetçilerden büyük tepki çekerken Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı’nın (TAVAK) yaptığı anketin sonuçları ortaya çıktı.

Amerika’nın Sesi’nde de yer alan haberde 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında, 18-72 yaşları arasındaki 1072 Türk’le yapılan anketten çıkan sonuçlar şu şekilde:

– “Erdoğan'ın seçim tavsiyesine nasıl yaklaşıyorsunuz” sorusuna katılımcıların yüzde 47'si ‘olumlu', yüzde 34'ü ‘olumsuz' karşılığı verirken, yüzde 19'u da fikir beyan etmedi.

– ‘Seçimlere katılacak mısınız' sorusuna ankete katılanların yüzde 44'ü ‘katılacağını', yüzde 38'i ‘katılmayacağını', yüzde 18'i de ‘kararsız' olduğunu belirterek karşılık verdi.

– Ankete katılanların yüzde 45'i SPD'ye, 12'si Hristiyan Demokratlar’a (CDU), yüzde 7'si de Yeşiller’e oy vereceğini söylerken, diğer partilere oy vereceklerini söyleyenlerin oranıysa yüzde 8.

– Anketin en ilginç sonuçlarından biri de katılımcıların yüzde 1'nin mülteci, yabancı ve Türkiye karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) partisini seçeceklerini açıklaması.

Etiketler :