Erdoğan, ÖSO'yu Kuvayi Milliye'ye benzetti!

Erdoğan, ÖSO'yu Kuvayi Milliye'ye benzetti!
Erdoğan'ın ÖSO açıklaması tartışma yarattı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Özgür Suriye Ordusu adı verilen oluşuma ilişkin çarpıcı açıklamalara imza attı. Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte Afrin Harekatı'nı düzenleyen ÖSO için "Kuvayi Milliye" benzetmesi yaptı.

Erdoğan, "ÖSO, Kurtuluş savaşımızdaki Kuvayi Milliye gibi bir sivil oluşumdur" ifadelerini kullandı, "ÖSO, milli bir yapıdır" dedi.

"Dünyada hiçbir devletin hiçbir istihbarat kuruluşunun bulamadığı bir gerçeği bunlar keşfetmişler. Neymiş? ÖSO bir terör örgütüymüş. PYD’ye parti diyenlerin ÖSO’ya terör örgütü demesi bizi şaşırtmaz ama birilerinin kafasını karıştırabilir. Özgür Suriye Ordusu terör örgütü değil, kendi vatanlarını savunan, içinde her inançtan etnik kökenden insanın bulunduğu milli yapıdır. Bunların kimi zaman açıktan, kimi zaman fısıltıyla söylediği bir şey var. “Ülkemizde Suriyeliler niye savaşmıyor da biz oraya gidiyoruz” diye sürekli el altından fitne yayıyorlar. Biz Arabıyla, Kürdüyle, Türkmeniyle Suriye'deki kardeşlerimizin nasıl mücadele verdiğini gayet iyi biliyoruz. Ey CHP siz bunu bilemezsiniz. Siz sadece size sufle edilen yalanlar neyse onlarla hareket edersiniz."

"ÖSO’ya terör örgütü diyenler, önce şöyle başını iki elinin altına alsın düşünsün. Benim 'Mehmedim' ile beraber orada özgürlük savaşını yürütenlere bir defa böyle bir yakıştırmayı yapmanın ne kadar alçakla olduğunu bir defa görmek lazım. ÖSO’nun Fırat Kalkanı harekatında nasıl defalarca çarpıştığının bizler şahidiyiz. Bu operasyonda ÖSO, şu ana kadar 614 şehit vermiştir. 2 binin üzerinde de gazisi vardır. ÖSO, zeytin dalı operasyonunda şu ana kadar 16 şehit ve 100’e yakın gazi vermiş olmasına rağmen mücadelesini kahramanca orada da sürdürmektedir."

'ÖSO KUVAYİ MİLLİYE GİBİ BİR SİVİL OLUŞUMDUR'

"Tabi çatışma bölgelerinde görev yapmaya öyle elini kolunu sallayarak gitmek mümkün değil. Eğitim lazım, teçhizat lazım, planlama lazım. Tıpkı kendi vatandaşlarımız gibi Suriyeli kardeşlerimizin de askerlik şubelerine yaptığı başvuruları kararlılık olarak görüyor hepsine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum."

"Şu an itibariyle biliyorsunuz bizim de Mehmetçiğimiz olarak şehitlerimiz var. Ve Zeytin Dalı operasyonunda şu ana kadar bizler de şehitler verdik. Ama kahir ekseriyetiyle burada ÖSO’nun şehitleri var. Ve toplamda şu anda 646 teröristi etkisiz hale getirdik. Şu anda Buseyra tepesi dağı biliyorsunuz düştü. Oradaki yakın tepeleri dağları da inşallah Mehmetçiğimiz ÖSO ile beraber düşürmenin adımlarını atıyorlar. Velhasıl ÖSO kendi vatanlarını korumak için bir araya gelip organize olmuş bizim de desteklediğimiz tıpkı Kurtuluş savaşımızdaki Kuvayi Milliye gibi bir sivil oluşumdur, bu böyle bilinmeli. ÖSO’nun askerlerimizle yan yana çarpışması utanılacak değil tam tersine iftihar edilecek bir görüntüdür. Burada da yanlış yapanlar çıkarsa kendi içlerinde muhasebesini yapar, yanlışı temizlerler. Hataları olabilir ama yanlışlarını görmediğimiz gibi bu Suriyeli kardeşlerimizin yanlarında olmaktan memnuniyet duyuyoruz."

"Çanakkale’de Kanal seferinde, Medine ve Kudüs savunmalarında şehit olan Halepli İdlibli Humuslu Şamlı yüzlerce kardeşimiz vardır. Sadece Çanakkale savaşında bugünkü Suriye Lübnan Filistin hattından gelen bin civarında şehidimiz var. Bu kardeşlerimizin şimdi bizim desteğimize ihtiyaçları varsa, onlarla cephede olmamız bizim tarihi görevimizdir. ÖSO’ya terörist diyerek kendi akıllarında DEAŞ ile aynı safa koymaya çalışanlar, bölücü terör örgütünü aklamanın gayreti içine girerek aslında kendilerini aynı duruma düşürdüklerini bilmelidirler."

ERDOĞAN DAHA ÖNCE ABD'YE SESLENEREK "ÖSO'YU BİRLİKTE KURMADIK MI?" DİYE SORMUŞTU

Erdoğan 5 Aralık 2017'deki konuşmasında, " “Ey Amerika, ÖSO’yu birlikte kurmadık mı?” diyerek Suriye politikaları hakkında açıklamalarda da bulunmuştu.

Etiketler :