Erdoğan: Ortada çok garip bir senaryo var

Erdoğan: Ortada çok garip bir senaryo var
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "En güzeli şu, şu anda çok garip bir senaryo ortada piyasada. Hafta sonuna kadar bakalım nasıl oynanacak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "En güzeli şu, şu anda çok garip bir senaryo ortada piyasada. Hafta sonuna kadar bakalım nasıl oynanacak. Bizim böyle bir sıkıntımız hamd olsun yok. Biz bu konuda adımımızı atmışız, bir taraftan manifestomuzu bir taraftan seçim beyannamemizi hazırlıyoruz ve yoldayız." dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Seçim paketi dahil olmak üzere tatile girmeden çok önemli, yapmamız gerekenler var. Sahada gece gündüz çalışmaya başlayacağız. Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.. Meclis Genel Kurulu’ndaki tartışmaları tasvip etmiyorum. Kendi hatalıklı siyasetlrini milli bayramımızı zehirlmek için kullananları şiddetle kınıyorum.

Darbecilerin açtığı yoldan kaçan zatın söylemleri şehitlerimize saygısızlık boyutuna ulaşmıştır. Buradan gerçeği hatırlatmak istiyorum. 15 Temmuz gecesi saat 23.17. Ana muhalefetin başındaki zat havalimanında tanklarla görüşüyor ve Bay Kemal oradan Bakırköy’e kaçıyor. Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinde kahvesini içerken gelişmeleri takip ediyor. Biz daha sonra Marmaris’ten Atatürk Havalimanı’na geliyoruz. Benim oradan nasıl geldiğimi Enerji Bakanımız, Eşim, çocuklarım vardı. Orada bir terbiyesiz vardı, sen benim nasıl indiğimi nereden biliyorsun? Sen 23.17’de Genel Başkanınla oradasın, biz uçakla Marmaris’ten geliyoruz. Biz inerken F-16’lar ve helikopterler hala uçuyor.

“NİYE SAĞDA SOLDA ADAY ARIYORSUN YA?”

Ve dün Meclis'te tüm Türkiye'nin gözü önünde yaşanan hadiselerin takdirini ben milletime bırakıyorum. Sadece dünkü görüntünün dahi, Türkiye'nin yönetim değişikliğine gitmesinin ne kadar isabetli olduğunu ispatladığına inanıyorum.

“ÇOK GARİP BİR SENARYO ORTADA PİYASADA”

En güzeli şu, şu anda çok garip bir senaryo ortada piyasada. Hafta sonuna kadar bakalım nasıl oynanacak. Bizim böyle bir sıkıntımız hamd olsun yok. Biz bu konuda adımımızı atmışız, bir taraftan manifestomuzu bir taraftan seçim beyannamemizi hazırlıyoruz ve yoldayız. İlkini ayın 6'sında açıklayacağız bu manifestomuz olacak. Ardından da inşallah aday tanıtım toplantımızda da seçim beyannamemizi tüm milletimize açıklama imkanını bulacağız.

“ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 4 BİN 272”

Erdoğan, ‘Bugün sordum, Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4272 terörist etkisiz hale getirildi.Kendisi gidişimizden rahatsız oldu, sonra kendisi de gitti ziyaret yaptı. Bu iyi bir gelişme. Biz Mehmedimiz ile beraberiz, bir ÖSO ile de beraberiz. Onlar Mehmetçik ile beraber, Suriye’nin kuzeyinde ölümü öldürdüler, üstüne üstüne gittiler. Bayrağımızı, kendi bayraklarıyla resmi yerlere diktiler. Bay Kemal ne dedi? Terörist dedi. Benim Mehmet’imle orada mücadele eden, 200 kadar şehit verenlere terörist diyecek kadar alçaktır bunlar’ dedi.

“BURADAKİ AMAÇ SÖZ KONUSU PARTİYİ SEÇİME SOKMAK DEĞİL”

Böylece Türkiye'yi 16 Nisan 2017 halk oylamasının ardından artık adından ‘eski' diye söz ettiğimiz, ama seçimlere kadar yürürlükte olan sistemden de kurtarma imkanını elde etmiş oluyoruz. 24 Haziran'ı ilan etmemizin ardından Meclis'imizde gereken süreçleri tamamlayarak hemen erken seçim kararını aldık. YSK ile seçim takvimini yavaş yavaş oluşturuyor. Seçime 10 siyasi parti katılıyor. Tabi bu arada eski Türkiye siyasetinin hastalığı olarak bildiğimiz garip bir durumla da karşılaştık. O da ana muhalefet partisinden 15 vekil bir başka partiye geçerek bu partinin Meclis'te grup kurabilmesini sağladılar. 15 vekilin kendi siyasi iradeleri dışında parti talimatı olarak bu işi yaptıklarını gösteriyor. Buradaki amaç söz konusu partiyi seçime sokmak değil. Bu tuhaf operasyonun gayesini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. Siyasette ittifakları hukuken meşru kılan biziz, biz. Bunun adımlarını biz attık.

 ‘YENİ DÖNEM DAHA FAZLA DEMOKRASİ, DAHA GENİŞ ÖZGÜRLÜK DÖNEMİ OLACAK’

Bizim yeni dönemde milletimize taahhütlerimiz şunlar olacaktır. Yeni dönem daha fazla demokrasi dönemi, daha güçlü hukuk devleti dönemi olacaktır. Daha fazla refah, daha fazla zenginlik, daha geniş özgürlük dönemi olacaktır. Kalıcı huzurun, kalıcı güven ortamının dönemi olacaktır. Her ne kadar nüfus artış hızımız arzu ettiğimiz düzeyde olmasa da hala dünyanın en genç nüfusa sahip ülkelerinden biri olarak 24 Haziran'ın asıl gençlerimizin seçimi olacağına inanıyorum. Gençlerimize ve çocuklarımıza 2053 ve 2071 vizyonlarını vesayetlerden darbelerden uzak bir şekilde hayata geçirebilecekleri bir zemin oluşturuyoruz.

Etiketler :