Erdoğan ODTÜ'de: OHAL'den manzaralar

Erdoğan ODTÜ'de: OHAL'den manzaralar
Erdoğan’ın ODTÜ ziyareti öncesi yerleşkede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Üniversitede adeta sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla “ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi” açılış töreni gerçekleştirildi. Ziyaret öncesi yerleşkede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Yüzlerce polis, zırhlı araçlar ve hatta atlı polislerin sabah saatlerinden itibaren beklemeye başladığı yerleşkede, öğrencilerin ve personelin yemek yediği kafeterya normalden bir buçuk saat önce kapatıldı, ring seferleri durduruldu. Öğrencilerin geniş bir alana girmesine izin verilmezken etkinliğin gerçekleşeceği Kültür Kongre Merkezi’nin (KKM) yakınında durmak bile yasaklandı!

Üniversite giriş kapılarında Özel Güvenlik Birimi (ÖGB) ile birlikte polis de giriş çıkışları kontrol etti, dedektörlü arama yapıldı.

Yerleşke içerisinde ise bir gün önceden etkinliğin gerçekleşeceği Kültür ve Kongre Merkezi (KKM), Rektörlük Binası önü ve öğrencilerin yoğun olarak kullandığı Çarşı bölgesi bariyerlerle çevrildi.

ERDOĞAN'A ÖZEL TEMİZLİK

Etkinlik günü sabah saatlerinden itibaren birçok ekip ve gözaltı aracı ile birlikte atlı polisler ve yüzlerce çevik kuvvet yerleşke içerisinde beklemeye başladı. Yerleşkenin her yerinde Erdoğan’a özel temizlik yapıldı.

DÖNEM ARASI SEMİNERLERİ İPTAL EDİLDİ

Bu yıl 7.si gerçekleşen Dönem Arası Seminerleri’nin üçüncü günü de Erdoğan’ın gelişi nedeniyle iptal edildi. Öğrencilerin ve personelin yemek yediği üniversite kafeteryası normalden bir buçuk saat önce kapatıldı. Ring seferleri durdurularak öğrencilerin okula giriş çıkış yapan diğer araçlara binmesi istendi. Etkinlik alanına yakın bölgelerde araçlardan inen öğrencilere polis tarafından, bulundukları alanı bir an önce terk etmeleri söylendi.

3 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Yerleşke içerisinde adeta sokağa çıkma yasağı ilan edilerek öğrencilerin geniş bir alana girişleri engellendi. Fizik Bölümü önünde pankart açmak isteyen 3 öğrenci ise darp edilerek gözaltına alındı.

'BU UTANÇ ODTÜ REKTÖRLÜĞÜ'NÜN ESERİ'

Erdoğan’ın ziyareti öncesinden başlayan abluka haline dair öğrenci topluluklarının yaptığı açıklamada “Bu utanç ODTÜ Rektörlüğü’nün eseri” dedi.

ODTÜ'de dünden itibaren yaşanan olağanüstü hale ilişkin Evrensel'e konuşan bir öğrenci, gün içinde yoğun olarak kullandıkları alanların bariyerlerle çevrilmiş olduğunu belirterek “Kampüs içinde ağaçlarla çevrili olan, öğrencilerin sıklıkla kullandığı Çarşı bölgesi dahi bariyerlerle kapatılmış durumda. Üniversite yönetiminin akademik takvimi ani bir şekilde değiştirmesine ek olarak kampüs yaşamı ve öğrenci faaliyetleri de olağandışı önlemler alınarak kısıtlanıyor” dedi.

'VERŞAN KÖK ATANMIŞTIR, ODTÜ'NÜN TEMSİLCİSİ DEĞİLDİR'

Erdoğan’ın ODTÜ ziyaretine öğrenci toplulukları da yayımladıkları bir açıklama ile tepki gösterdi. Açıklamada, ODTÜ’de bahar yarı yılı açılışının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti nedeniyle ileri bir tarihe alındığı belirtilerek 13. Aykut Kence Evrim Konferansı’nın da yine aynı nedenle çeşitli bahaneler üretilerek yasaklandığı ifade edildi. “Bu utanç ODTÜ Rektörlüğünün eseridir!” denilen açıklamada, yaşanan durumun, ODTÜ Rektörlüğünün AKP diktasına tam uyum sağlamasının açık bir göstergesi olduğu dile getirildi. Açıklamada, Erdoğan’ın daha önceki ODTÜ ziyaretleri ve gerçekleştirilen protestolar hatırlatılarak “Bu sefer ise Erdoğan kendisiyle son derece uyumlu bir rektörün icraatiyle gelmektedir. Bu durum “ODTÜ” adını kullanan birilerinin biat ettiğini gösterebilir ama unutulmasın: Verşan Kök atanmış rektördür ve ODTÜ’nün temsilcisi değildir” denildi.

Evrensel

Etiketler :