"Erdoğan Gül'e savaş ilan etti"

"Erdoğan Gül'e savaş ilan etti"
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın dünkü grup toplantısı konuşmasına değinerek Abdullah Güle savaş ilan ettiğini belirtti.

Erdoğan dün grup toplantısında yaptığı konuşma sırasında Abdullah Gül'ü ima ederek "Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle, hareketimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur.Bu birliği, beraberliği zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değildir.

Bu trenden düşenler kusura bakmasınlar, düştükleri yerde kalırlar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın bu ifadelerini kaleme alan Hürriyet yazar Abdulkadir Selvi, hedefin Abdullah Gül olduğunu ve bir milat yaşandığını belirterek "Erdoğan Abdullah Gül'e savaş ilan etti" dedi.

"ERDOĞAN BUNA NEDEN İHTİYAÇ DUYDU?"

İşte Abdulkadir Selvi'nin yazısındaki o ilgili kısım...

"AK Parti’nin kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana bir ilkti. Ama dün bir milat yaşandı. Erdoğan, Gül’e savaş ilan etti.

11. Cumhurbaşkanlığı ofisinden daha önce yapılan açıklamada, Gül’ün görüşlerini paylaşmaya devam edeceği söylenmişti. Bakalım Gül susacak mı, yoksa bu eleştirilere cevap verecek mi?

Peki Erdoğan buna neden ihtiyaç duydu? Abdullah Gül 16 Nisan’da evet demediği, KHK’yla ilgili tweet attığı için mi? Bunların payı var ama ondan öte bir strateji söz konusu. Erdoğan, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Abdullah Gül ile AK Parti arasına kalın bir set çekti. AK Parti’de Gül’e olan sempatiyi silmeyi amaçladı.

İşin bundan sonraki seyrini Gül’ün duruşu belirleyecek."

Etiketler :