Erdoğan: Gezi'de polisimize kurşun sıktılar

Erdoğan: Gezi'de polisimize kurşun sıktılar
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 2018 Yılı Mali Genel Kurulu ile Arnavutköy Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, Gezi direnişi ile ilgili doğru olmayan bilgiler vererek "Polisimize kurşun sıktılar, caddeleri, iş yerlerini, insanlarımızın vergileriyle alınan o belediye otobüslerini yaktılar, yıktılar. Bunlar mı vatansever? Bunlar mı milliyetperver? Bunların arkasında duranları siz nasıl savunuyorsunuz? Sen ana muhalefetin başı olsan ne yazar, olmasan ne yazar." dedi.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri de kullandı:

"Ülkemizin şahlanışını durduracak hiçbir fani güç yoktur. Hiç bir zafer altın tepside sunulmaz. Ülke yönetiminde her başarının gerisinde sabır, gayret ve çok çetin bir mücadele vardır. 2019 çok çok farklı olacak, karamsarlığı ve ümitsizliği kapımıza yaklaştırmadıkça ülkemizin şahlanışını durduracak hiçbir güç yok."

METİN AKPINAR VE MÜJDAT GEZEN'E SERT SÖZLER

Erdoğan, sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in HALK TV'de söylediklerine de tepki göstererek "Beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Bunlar sanatçı müsveddesi yargıya gitsinler bunun bedelini ödesinler." dedi.

Metin Akpınar katıldığı programda "Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler." ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :