Erdoğan: Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz

Erdoğan: Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bayburt'ta açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan burada yaptığı açıklamada, "Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bayburt'ta konuşuyor... Erdoğan, dövizdeki hareketlilik ile ilgili, 'Dolar molar bizim yolumuzu kesmez. Yastığının altında doları avrosu altını olan varsa bunu gitsin Türk Lirası ile bankalarımızda bozdursun. Bu bir milli yerli mücadeledir. Bu bir, bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere benim milletimin cevabı olacaktır'  dedi.

Erdoğan, teşekkür ziyaretlerine 24 Haziran seçimlerinde yüzde 82 ile en yüksek oyu aldığı Bayburt’tan başladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk ‘Cumhurbaşkanı’ olan Recep Tayyip Erdoğan, teşekkür ziyaretlerine başladığı Bayburt'ta Ulu Camii'ndeki cuma namazından önce konuştu. Erdoğan, dövizdeki hareketlilik ile ilgili, “Cumanız mübarek olsun. Rabbim nice cumalara nice sağlık, sıhhat, afiyet birlik ve beraberlik içerisinde bizleri kavuştursun. Bütün oynanan oyunları zaten biliyorsunuz ve görüyorsunuz. 24 Haziran'da hamd olsun Bayburt olarak bunun en güzel örneğini verdiniz. İnşallah bu felaketleri de atlatacağız ama ekonomik savaşı da başarılı bir şekilde vereceğiz. Şimdiden Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

DOLAR MOLAR BİZİM YOLLARIMIZI KESMEZ

Erdoğan, vatandaştan yastığın altındaki doları, avroyu, altını bozdurmalarını isterken, "Dolar molar bizim yollarımızı kesmez. Hiç endişe etmeyin. Yastığının altında doları, avrosu altını olan varsa gitsin TL ile bankalarımızda bozdursun bu bir yerli mili mücadeledir. Ülkemize yönelik anlamsız bir saldırı dalgası ile karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz’da darbecilerin yanında olanlar 24 Haziran’da da bambaşka yola saptılar." ifadelerini kullandı.

Etiketler :