Erdoğan, Cumhuriyeti kuran tek partili dönemi "1923" ile çarpıtarak eleştirdi!

Erdoğan, Cumhuriyeti kuran tek partili dönemi "1923" ile çarpıtarak eleştirdi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'daki konuşmasında "Tek partili döneminin en büyük kötülüğü bu ülkenin tarihini 1919-1923 yılından başlatma anlayışıyla kurulu bir eğitim sistemi inşa etmek" diye konuyu çarpıtarak,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'daki konuşmasında "Tek partili döneminin en büyük kötülüğü bu ülkenin tarihini 1919-1923 yılından başlatma anlayışıyla kurulu bir eğitim sistemi inşa etmek" diye konuyu çarpıtarak, Cumhuriyetin kuruluş yıllarını eleştirdi.

Erdoğan, "Tek partili döneminin en büyük kötülüğü bu ülkenin tarihini 1919-1923 yılından başlatma anlayışıyla kurulu bir eğitim sistemi inşa etmek. 1923; kadim tarihimizin yeniden ayağa kalkış tarihidir. Ondan öncesi koskoca bir devlet birikimimiz vardı. Bugün Karadeniz'den Hint Okyanusuna kadar her yerde hüsnü kabulle karşılaşıyorsak sebebi budur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Konya'daki Mevlana Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreni ve mitinge katıldı. Törene devrik eski Başbakan ve AKPKonya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun yanısı Bakanlar ve Milletvekilleri de katıldı.

TEK PARTİLİ DÖNEMİN 1923 KÖTÜLÜĞÜ

Erdoğan, bir asıra yaklaşan Cumhuriyet tarihi boyunca inişli-çıkışlı olsa da küçümsenmeyecek günlere gelindiğini ve tek partili dönemin ülke tarihini 1923'den başlattığını ileri sürdü. Erdoğan, 1923 yılını, tarihimizin ayağa kalkış olarak nitelesede, Cumhuriyeti kuran iradenin kötülük yaptığını savundu. Erdoğan, şöyle dedi:

"Hatayı ve eksikleri görmek başka, bunlara takılıp kalmak bambaşka bir şey. Bizim yönümüz daima geleceğe dönük olmalıdır. Tek partili döneminin en büyük kötülüğü bu ülkenin tarihini 1919-1923 yılından başlatma anlayışıyla kurulu bir eğitim sistemi inşa etmek. 1923; kadim tarihimizin yeniden ayağa kalkış tarihidir. Ondan öncesi koskoca bir devlet birikimimiz vardı. Bugün Karadeniz'den Hint Okyanusuna kadar her yerde hüsnü kabulle karşılaşıyorsak sebebi budur"

Etiketler :