Erdoğan'ın gizli hedefi mi var? Belediye seçimlerini kaldırmak mı istiyor? Sosyal medya bunu konuşuyor!

Erdoğan'ın gizli hedefi mi var? Belediye seçimlerini kaldırmak mı istiyor? Sosyal medya bunu konuşuyor!
Chumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın kendi partisinin Belediye başkanlarını istifa ettirmesinin ardından, sinyalini daha önce verdiğ CHP'li belediyelere yönelik görevden uzaklaştırma operasyonunda ilk adım atıldı....

Chumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın kendi partisinin Belediye başkanlarını istifa ettirmesinin ardından, sinyalini daha önce verdiğ CHP'li belediyelere yönelik görevden uzaklaştırma operasyonunda ilk adım atıldı. Ataşehir'in CHP'li Belediye Başkanı Battal İlgezdi İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırıldı. Olay sosyal medyanın da bir numaralı gündemi olurken, kimi kullanıcılar bunun "Erdoğan'ın gizli planı olduğu ve belediye başkanlarını atamayla belirlemek istediği" fikri olduğunu ileri sürdü. Kimilerinin ise, "2019 Yerel seçimlerinde AKP'nin ağır mağlubiyetinin önünü almak için atamalar yapıldığını" iddia etmesi de dikkatlerden kaçmadı.

BELEDİYE SEÇİMLERİNİ YOK ETMENİN SİNYALİ Mİ?

AKP'de aralarında büyükşehir belediyelerinin de bulunduğu çok sayıda belediye başkanının istifa ettirilmesi, bir yandan da CHP'ye başlatılan operasyon, Erdoğan'ın aklında "Belediye başkanlarının atama yoluyla belirlenmesi" fikri olduğu iddialarını tekrar gündeme getirdi.

AHMET TAKAN KÖŞESİNE TAŞIMIŞTI

Yeniçağ yazarı ve Ankara temsilcisi Ahmet Takan 10 Kasım 2017'deki  "Mahalli seçimler kalkar mı?" başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Takan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifa eden belediye başkanlarının yerine gelecek isimlerin atamayla getirilmesini gündeme taşımaya hazırlandığın ileri sürmüştü. Takan o yazısında, Erdoğan'ın bir belediyede kayyım olarak görev yapan bir Valiye, "Bu sistemin doğru ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Seçimden sonra gündeme getirebilirim. Çalışmalarınıza ve anketlere devam edin. Bana bu konuda raporlar yazın" dediğini iddia etmişti.

SOSYAL MEDYA'DA DA BU KONUŞULUYOR

CHP'li İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasından sonra sosyal medyada da tepkiler yükseldi. Daha önce AKP'li belediye başkanlarının, hatta kimisinin ağlayarak istifa ettirilmesinin ardından, şimdi de CHP'li belediyelere görevden uzaklaştırılmaya başlanması tepkilere yol açtı. Seçilen bir çok belediye başkanının görevden alınması dikkatlerden kaçmadı.

HDP'li belediyelere kayyum atanmasıyla başlayan sürecin, AKP'li belediye başkanlarının zorla istifa ettirilmelerinin ardından, şimdi de CHP'li belediyelerin söz konusu olması, bir çok sosyal medya kullanıcısı tarafından "Erdoğan belediye başkanlarını atmaayla mı getirmek istyiyor?" gibi benzeri yorumlar yapıldı.

2019 BELEDİYE SEÇİMLERİ YERİNE ATAMA YÖNTEMİNE HAZIRLIK MI?

Bazı sosyal medya kullanıcıları da, gelşimeleri "CHP'li belediyelere operasyon, Erdoğan'ın gizli planı" şeklinde yorumladı. Bunun AKP'nin 2019 Yerel Seçimleri'ni kaybetme eğiliminde olması nedeniyle bir ön alma operasyonu olduğu iddia etti. Kayyım ve atama yoluyla Erdoğan'ın belediyeleri yerel seçimlere kadar kendi belirlediği isimlere teslim ederek, kaybetme eğiliminde olduğu özellikle İstanbul ve Ankara'da seçmeni tekrar geri kazanmayı planladığı paylaşımlarda dikkat çekiyor.

Etiketler :