Erdoğan: Batıda eğitim gören ajan haline geldi

Erdoğan: Batıda eğitim gören ajan haline geldi
ABD'de bulunan Erdoğan, TÜRKEN Vakfı Geleneksel Gala Yemeği'ne katıldı."BATI'NIN GÖNÜLLÜ AJANLARI"Konuşmasında, yaklaşık iki asırdır ülke olarak yurt dışına öğrenci gönderildiğini belirten Erdoğan, Osmanlı Devleti'nin...

ABD'de bulunan Erdoğan, TÜRKEN Vakfı Geleneksel Gala Yemeği'ne katıldı.

"BATI'NIN GÖNÜLLÜ AJANLARI"

Konuşmasında, yaklaşık iki asırdır ülke olarak yurt dışına öğrenci gönderildiğini belirten Erdoğan, Osmanlı Devleti'nin son döneminde devletin zayıflamasının önüne geçebilmek için idareciler tarafından Batı'ya öğrenci göndermenin bir çözüm yolu olarak görüldüğünü anlattı.

Buradaki amacın Batı'nın ilmini ve fennini almak, yetişmiş insan kaynağı ile devleti çöküşten kurtarmak olduğunu söyleyen Erdoğan, "Niyet son derece samimidir ancak hedeflenen sonuca bir türlü ulaşılmamıştır" diye konuştu.

İlim ve fen tahsili için Batı'ya gönderilenlerin çoğu zaman Batı'nın sadece kültürünü alarak, benliklerini de kaybederek ülkelerine döndüklerini dile getiren Erdoğan, kendilerinden ülkeleri için kurtuluş reçetesi hazırlaması beklenenlerin Batı'nın gönüllü ajanları haline geldiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batı'da okuyanları ajanlıkla itham etti ama onun bu sözleri gerek ailesinde gerekse Bakanlar Kurulunda yabancı okullarda okuyanları akla getirdi.

Örneğin Bilal Erdoğan... Harvard'da okumasıyla AKP'lilerin en çok övündüğü şahsiyet... Yetmedi daha geçen yıllarda İtalya'ya okumaya gitmişti. Yabancı okullara yoğun ilgisini John Hopkins üniversitesi tabelası yanında çektirdiği resim de ele veriyor.

Ya da Sümeyye Erdoğan... Ramsy şirketi sahibi Remzi Gür'ün maddi desteğiyle hem lisans hem de yüksek lisansını İngiltere'de yapmamışmıydı?

[caption id="attachment_227997" align="alignnone" width="600"] Remzi Gür[/caption]

Aileyi bir yana bırakacak olursak, bakanlar kurulu ve AKP yakın çevresinde sadece yurtdışı eğitimli olmak bir yana doğrudan yabancı uyruğu taşıyanlar da var. Daha 2 ay önce Kuala Lumpur'a büyükelçi atanan Merve Kavakçı bilindiği gibi aynı zamanda ABD vatandaşı...  Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'in İngiliz vatandaşı olduğu ortaya çıkmıştı.  ABD ve İngiltere vatandaşı olmak için yapılan yeminde ise o ülkelerin çıkarlarını her şeyden üstün tutacağı ve o ülkelere bağlı olunacağı konusunda yemin ediliyor. Yani birisi de der ki o yeminin yanında ajanlık da neymiş. Bundan ala gönüllü ajanlık mı olur?

[caption id="attachment_228005" align="alignnone" width="550"] Mehmet Şimşek'in yemini[/caption]

[caption id="attachment_228006" align="alignnone" width="550"] Meclis'e başörtüsüyle giren, ardından ABD vatandaşı olduğu için vatandaşlıktan çıkarılan Merve Kavakçı'nın büyükelçi olarak atanması tepki topladı.[/caption]

Erdoğan yabancı ülkelerde okuyanların çoğu kez gönüllü ajan olduğunu öne sürsün gerek AKP yönetimi, gerek bizzat bakanlar kurulu eğer durum buysa gönüllü ajanlarla dolu ve yenileri de doldurulmaya devam ediyor. Örnek mi? Daha bir kaç ay önce kabine değişikliği yapılarak bakan atanan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak lisansüstü eğitiminde Nothingam Üniversitesi'nden mezun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurtdışında okuyanların çoğu gönüllü ajan diyedursun, 27 üyeli Bakanlar Kurulunun en önemli 10 üyesi lisans ve/veya lisansüstü olarak yurtdışında eğitim görmüş. İşte o bakanlar...

Görüldüğü gibi en önemli bakanlıklar yurtdışında okuyanlara verilmiş. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan haklıysa ve yurtdışında okuyanların pek çoğu ajan oluyorsa AKP kabinesinin neredeyse yarısına yakını istatistik kurallarına göre ajan... Bilmem ağlasak mı gülsek mi halimize...

Etiketler :