Tayyip Erdoğan'a basın ödülü!

Tayyip Erdoğan'a basın ödülü!
"Tayyip Erdoğan" ve "basın ödülü" birbirine uzak göründiğinin farkındayız ama bu ödülde işte tam olarak bunu anlatıyor. Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi tarafından verilen ödüller, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde...

"Tayyip Erdoğan" ve "basın ödülü" birbirine uzak göründiğinin farkındayız ama bu ödülde işte tam olarak bunu anlatıyor. Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi tarafından verilen ödüller, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde sahiplerini buldu. Erdoğan, "en alıngan lider" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), beş kategoride "basını en çok baskılayan lider ödülleri" dağıttı.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE EN ÇOK GERİ GİDEN LİDER"

“En alıngan lider”, “terörle mücadele kanunlarını basına karşı en sert kullanan lider”, “basını en sıkı kontrol eden lider”, “basın özgürlüğünde en çok geri giden lider”, “dünya genelinde basın özgürlüğünün altını oymakta en başarılı lider” gibi kategorileri bulunan ödüller 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde sahiplerini buldu.

"EN ALINGAN LİDER" BASIN ÖDÜLÜ

Türkiye’de gazetecilerin, yayın organlarının ve sosyal medya kullanıcılarının sürekli "Cumhurbaşkanına ve Türklüğe hakaret" ile suçlandığını belirten CPJ, 2016 yılı boyunca ülkedeki yargı sisteminin bu anlamda hakaret konulu 46 bin 193 dava gördüğünü hatırlattı. CPJ bu nedenle Erdoğan’ı "en alıngan lider" olarak seçti.

Erdoğan, "terörle mücadele kanunlarını basına karşı en sert kullanan lider" kategorisinde de birinci oldu. CPJ buna gerekçe olarak, tutuklu gazetecileri gösterdi. Bu kategoride Erdoğan’ı, Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fetih el Sisi izliyor. Erdoğan ve Trump basını en çok baskılayan lider ödülleri"nde farklı kategorilerde birinci geldi.