Erdoğan 149 vekile tırpan attı: Vekiller gitti, oğullar damatlar geldi

Erdoğan 149 vekile tırpan attı: Vekiller gitti, oğullar damatlar geldi
Erdoğan AKP'de 149 milletvekilini çizdi..

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aday listesinde AKP milletvekillerine büyük şoklar yaşattı. Erdoğan, Şamil Tayyar, Mehmet Metiner ve Burhan Kuzu gibi ünlü isimleri liste dışına atarken, bu milletvekillerinin FETÖ'cü diye suçladığı Bülent Arınç ile adı susurluk olayında derin devletin adamı olarak anılan eski Emniyetçi Mehmet Ağar'ın oğullarını listeye aldı.

Erdoğan, kendi damadı olan Enerji Bakanı Berat Albayrak'ı İstanbul listesinde en başa yazarken başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, AB Bakanı Ömer Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı listeye almadı.

AKP'de yeni dönemde Başbakan Binali Yıldırım ile damat Berat Albayrak'ın durumunun ne olacağı da merakla bekleniyor.. Başbakan Binali Yıldırım’a yeni dönem için cumhurbaşkanı yardımcılığı önerildiği, ancak Yıldırım'ın cumhurbaşkanlığı'nı Muharrem İnce'ye karşı Erdoğan'ın kaybetme ihtimali nedeniyle garanti sıradan milletvekilliği istediği konuşuluyor. AKP kulislerinde bu nedenle Yıldırım'ın İzmir'de milletvekili aday listesine konulduğu belirtiliyor.

AKP'de 149 önemli milletvekilini tasfiye eden Erdoğan'ın, damadı Berat Albayrak'ı yeni dönemde AKP'nin TBMM Grup başkanı yapacağı konuşuluyor.

AKP listesinde baba ve oğullarda oldukça dikkat çekiciydi.. Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın oğlu Mücahit Arınç'ın yanısıra şair Abdürrahim Karakoç’ın oğlu Türk İslam Karakoç ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in oğlu Barış Palandöken de milletvekili adayı oldu. Bu durum, "AKP'de milletvekillikleri baba mirası gibi dağıtılıyor" yorumlarına neden oldu.

Ve AKP'de ismi çizilen isimler... Kadın vekillerinin yarısının üstü çizildi..

AKP’nin ‘Müzmin bakan ve TBMM Başkanı adayı’ olarak bilinen Burhan Kuzu'nun üstü çizildi.. Burhan Kuzu'nun Gülen'le aynı sofrada yer aldığı fotoğraflar sert tepkilere neden olmuştu.. Burhan Kuzu daha önce'de bir çok kez bakan olmak istemişti.. Son kabine kendisine yer bulamayınca ”siyasetin adaleti yok. ne yapalım Allah’a havale ediyorum” diyerek tepki göstermişti..Şimdi ise ismi tamamen çizildi ve meclis dışına atıldı..

AKP içinde tartışmalarla adı öne çıkan isimlerden Şamil Tayyar da liste dışı kaldı. Tayyar son günlerde FETÖ'yle ilgili çıkışlar yapmıştı.. "FETÖ soruşturmalarının sulandırıldığını" söylemişti.. Tayyar, FETÖ ile ilgili "çok özel bir kayıt götürdüm cumhurbaşkanı da izledi, çıldırdı. Böyle bir şey nasıl olur diye. Oysa benim o kaydı bir yıl içerisinde göndermediğim danışmanı yoktu! İzletmemişler cumhurbaşkanımıza. Onlar hâlâ ordalar. Bir yerde problem var. Sıkıntı büyük" demiş parti içinde sert tepkiler almıştı..

Ve Reşat Petek.. FETÖ Darbesini araştırma komisynu başkanlığı yapmıştı. Adı FETÖ'yle anılmış komisyon başkanı yapılınca AKP içinde bile tepkilere neden olmuştu.. Reşat Petek'in de üstü çizildi..

Metin Külünk ve Mehmet Metiner de ismi çizilenler arasında... Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu ile eski çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Faruk Çelik de listede yer almadı..

Erdoğan'a ellerinden geldiğince yakın durduğu halde listeye giremeyen isimler de var.. Bu isimler İbrahim Tatlıses ve Tanju Çolak..

Etiketler :