Erbil’de silahlı saldırı: İki yaralı var

Erbil’de silahlı saldırı: İki yaralı var
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde silahlı saldırı meydana geldi... Reuters'ın yerel yetkililere dayandırdığı son dakika gelişmesinde iki polisin yaralandığı açıklandı. Saldırganların valilik binasına girdiği belirtildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ninde silahlı saldırı meydana geldi. Silahlı saldırganlar valilik binasına ateş açarak girdi. Yerel kaynaklar saldırganların ateş açmaya devam ettiğini aktardı.

Reuters’ın haberinde saldırganların 2 polisi yaraladığı ifade edilirken, görgü tanıkları pencereden ateş açıldığı ve çatışmanın devam ettiğini duyurdu.

Vali yardımcısı Tahir Abdullah ve bir güvenlik görevlisinin verdiği bilgiye göre iki polis yaralandı. Abdullah, “Sabah 07.45 civarında iki silahlı kişi valilik binasının giriş kapısına yaklaştı ve muhafızlara ateş açtı. Binaya girdiler ve şu anda üçüncü kattalar. Güvenlik güçleri binayı kuşattı ve zemin kata girdiler; saldırganlara karşı harekete geçmeye hazırlanıyorlar” dedi.

Güvenlik güçlerinin binayı abluka altına aldığını ve giriş katına girip saldırganlara müdahale etmeye hazırlandıkları belirtilirken, saldırganların güvenlik görevlilerinin silahlarını ele geçirdiğini ve "Allah-u Ekber" diye bağırdıkları ifade edildi.

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği ise şu an bilinmiyor.

REUTERS

Etiketler :