Erbil ve Süleymaniye'ye uçuşlar durduruluyor!

Erbil ve Süleymaniye'ye uçuşlar durduruluyor!
Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu ,THY, Atlas Global ve Pegasus tarafından Türkiye'den Erbil ve Süleymaniye'ye yapılmakta olan karşılıklı seferlerin cuma günü saat 18.00 den itibaren durdurulacağını açıkladı.Türkiye' nin...

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu ,THY, Atlas Global ve Pegasus tarafından Türkiye'den Erbil ve Süleymaniye'ye yapılmakta olan karşılıklı seferlerin cuma günü saat 18.00 den itibaren durdurulacağını açıkladı.

Türkiye' nin Erbil Başkonsolosluğu, Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 'nün Irak Bölgesel Kürt yönetimine yapılan uçuşlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "THY, Atlas Global ve Pegasus tarafından Türkiye' den Erbil ve Süleymaniye ye yapılmakta olan karşılıklı seferlerin Cuma günü saat 18.00 den itibaren gerçekleştirilmesi mümkün olamayacak " denildi

YAPTIRIM DEĞİL...

Türk hava yolu şirketlerinin aldığı karar Türkiye hükûmetinin bir yaptırımı değil. Irak hük'umeti ve parlamentosunun aldığı karar neticesinde Erbil ve Süleymaniye havaalanları ve buradaki sınır kapıları, Irak Merkezi hükumetine devredilene kadar yasa dışı ilan edildi ve hava sahası kapatıldı. Uluslararası anlaşmalar gereği bu havalimanlarına iniş artık yasa dışı sayılıyor. Bu nedenle de Türk hava yolu şirketleri seferlerini durdurmak zorunda kaldı.

KONSOLOSLUK KAPANACAK MI?

Irak Meclisinde bugün alınan kararın ardından, Irak Başbakanı Haydar El Abadi, Erbil'de bulunan tüm yabancı temsilciliklerin kapatılması çağrısında bulunmuştu. Türkiye'nin Erbil Başkansolosluğu ile ilgili bir adım atmayacağı ise şu ana kadar açıklanmadı.

Etiketler :