Enis Berberoğlu'ndan 'Adalet Mitingi' mesajı

Enis Berberoğlu'ndan 'Adalet Mitingi' mesajı
CHP'li vekiller Enis Berberoğlu'nu ziyaret ederek, Berberoğlu'nun mesajını kamuoyuyla paylaştı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İstanbul Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyaret etti.

Maltepe Cezaevi'nde Berberoğlu ile iki saat görüşen milletvekillerinden CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın açıklamada bulundu. Berberoğlu'nun büyük bir kumpasla karşı karşıya kaldığını, Berberoğlu’nun yasalara ve Anayasa'ya aykırı olarak tutuklu bulunduğunu söyledi.

Akın, “Sayın Berberoğlu’nun morali çok iyi. Adalet yürüyüşümüzün barışçıl ve anlamlı yürüyüş olduğuna inanıyor. Adalet yürüyüşümüzün kendisi için değil, herkes için yapıldığını, bu ülkeye adaletin gelmesi için yapıldığını bildiğini söylüyor. Haksız, hukuksuz, temelsiz tutuklanmasından sonra Genel Başkanımızın bu yürüyüşü başlatmasını ve her kesimden destek almasını çok önemsiyor ve gurur duyuyor. Adaletin tecelli edeceğinden emin” diye konuştu. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz de ziyarete ilişkin uzun uzun konuşma imkanı bulduklarını söyledi.

Berberoğlu’nun moralinin yüksek ve sağlığının iyi olduğunu belirten Karadeniz, “Milletvekilimizi çok iyi gördük. Sayın Milletvekilimiz Berberoğlu’nun tüm arkadaşlarına dostlarına, halka, adalet için yürüyen, bu ülkeye adalet gelmesi için mücadele eden herkese sevgileri ve selamları var. Kızı ve avukatı ile her gün görüşüyor. Telefondan ve sosyal medyadan uzak kalmasının kendisini tekrar düşünmeye sevk ettiğini, kitap yazdığını bize anlattı. Milyonların buluşacağı adalet mitingi öncesinde bu ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. İnançla ve kararlıkla haklı olduğumuz mücadelemizi adalet yürüyüşümüzü adalet mitinginde milyonlara buluşarak taçlandıracağımızı kendisine dile getirdik” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da “Milletvekilimiz Enis Berberoğlu Adalet yürüyüşümüzün sadece kendisi için olmadığını, tüm hukuksuzluklar için olduğunu ve bunun herkes tarafından bilinmesi gerektiğini söyledi. Haklı mücadelemiz, Türkiye’de herkesin rahatlıkla sırtını dayayabileceği evrensel bir hukuk sistemi gelene kadar sürecek” dedi.

Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyaret eden CHP’li milletvekilleri Karadeniz, Akın ve Arık adalet mücadelesini kazanacaklarını ve Berberoğlu'nun yeniden özgürlüğüne kavuşacağına olan inançlarını dile getirdiler. Milletvekilleri, “Bu yürüyüş adalete hasret, adalete susamış herkesin yürüyüşü. Maltepe’de milyonlarla buluşup mücadelemizin haklılığını, ne kadar kararlı olduğumuzu vurgulayacağız. Hiç kimse şüphe duymasın ki, adaletsizlik devam ettiği sürece yolumuza devam edeceğiz” dediler.

Etiketler :