Endonezya'da deprem: 14 ölü, 162 yaralı

Endonezya'da deprem: 14 ölü, 162 yaralı
Endonezya’nın Lombok Adası'nda meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde en az 14 kişi öldü, 162 kişi yaralandı.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin yerin 7 kilometre altında meydana geldiğini ve büyüklüğünün 6.4 olduğunu açıkladı. En az 14 kişinin hayatını kaybettiği depremde, 162 kişi yaralanırken, adada bulunan birçok ev hasar gördü.

Yetkililer yaptıkları açıklamada, en az 14 kişinin hayatını kaybettiğini ve 162 kişinin de yaralandığını ifade etti. Endonezya’nın Lombok Adası’nın yanında bulunan Bali Adası’nda da yaralananların olduğu bildirildi.

Depremin ardından toprak kaymaları nedeniyle yürüyüşçülerin popüler rotalarından biri olan Mount Rinjani Ulusal Parkı ziyarete kapatıldı. Tırmanışçı Khairul Azi, bir grup yürüyüşçüyle birlikte doğada mahsur kaldıklarını söyledi. New Straits Times’a konuşan Azi “Bulunduğumuz bölgeye gelen tüm yollar kesilmiş, o yüzden geri dönemiyoruz” dedi.

Aktif fay hatları ve volkanların yer aldığı ve Pasifik Okyanusu’nun tüm kıyılarını dolaşan Pasifik Ateş Çemberi’nde bulunan Endonezya büyük depremlerin sıklıkla gerçekleştiği bir ülke. 2016’da da Sumatra’da gerçekleşen 6.5 büyüklüğündeki deprem onlarca kişinin ölümüne, 40 binden fazla kişinin de evinden olmasına yol açmıştı.

Etiketler :