En borçlu beş belediye AKP’li

En borçlu beş belediye AKP’li
Borcu olan belediyeler sıralamasında AKP’li başkanlar rekor kırdı. En borçlu 5 belediye iktidar partisinden çıktı.

Yerel seçimler yaklaşırken, gözler belediyelere çevrildi. İller Bankası'na borcu olan belediyeler sıralamasında AKP'li başkanlar ilk sıralarda yer aldı. En borçlu ilk 5 belediyenin AKP'li olması dikkat çekti. AKP, en borçlu başkanların 4'ünü yerel seçimler için yeniden aday gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “Borç yiğidin kamçısı da borçlarını düzgün ödeseler iyi olur. Ülke battı, bari belediyeler batmasın” dedi.İller Bankası'nın hesapları TBMM KİT Komisyonu'nda ele alındı. Genel Müdür Yusuf Büyük, 2018 yılında yerel yönetimlere 4.5 milyar TL kredi, 305 milyon TL hibe olmak üzere, toplam 4.7 milyar TL finansman sağlandığını belirtti.

EN BORÇLU 5 BELEDİYE

Komisyon üyesi CHP'li Atila Sertel, Sayıştay raporunda da yer alan borçlu belediyeleri gündeme getirdi. Sertel, “ İller Bankası'na borçları itibarıyla Bursa 1 milyar 73 milyon lira ile birinci sırada bulunuyor. Gaziantep 821 milyon lira ile ikinci, Sakarya 805 milyon lira ile üçüncü, Konya 699 milyon lira dördüncü ve Antalya 614 milyon lira ile beşinci sırada yer alıyor'' dedi.

Sertel'in verdiği bilgiye göre AKP borçlu 5 belediyeden sadece Sakarya'da başkan adayını değiştirdi, diger 4 ilde aynı isimler yeniden aday gösterildi.Borçlular arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi 458 milyon lira ile 9'uncu, Ankara 270 milyon lira ile 15'inci ve İzmir ise 92 milyon lira ile 46. sırada yer aldı. CHP'li Sertel, “İzmir için çok borcu var diyorlardı, asıl borçlular kimmiş ortaya çıktı'' dedi.

İller Bankası'na en az borcu olan son 5 şehir ise 26 milyon lira ile Uşak (AKP), 21 milyon ile Muş (AKP), 16 milyon ile Tunceli (CHP), 15 milyon ile de Artvin (AKP) ve Iğdır (HDP) olarak sıralandı.

Etiketler :