Emrah Serbes'e savcılıktan ehliyet yasağı

Emrah Serbes'e savcılıktan ehliyet yasağı
22 Eylül'de İzmir-Aydın Otoyolu'nda, 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasından sonra tutuklanan ve 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 22

22 Eylül'de İzmir-Aydın Otoyolu'nda, 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasından sonra tutuklanan ve 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen yazar Emrah Serbes'in cezasını tamamladıktan sonra da 3 yıl boyunca ehliyetinin verilmemesi istendi.

Emrah Serbes cezasına direksiyon yasağı da eklendi. Savcılık 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının iddianamesine ehliyet yasağını da talep etti.

İzmir-Aydın Otoyolu'nda 22 Eylül'de Emrah Serbes'in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 34 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmış, kazada sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise tedavi gördüğü hastanede olaydan 12 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Kazadan sonra otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru, tutuklanmıştı. Fakat 6 gün sonra sosyal medya üzerinden itiraf mektubunu paylaşarak kazanın sorumlusunun kendisi olduğunu açıklayan  yazar Emrah Serbes, İfadesinin alınmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kenan Doğru ise tahliye edildi.

Soruşturma devam ederken Emrah Serbes'in alkollü araç kullanımı başta olmak üzere asli ve tam kusurlu olduğu , hazırlanan bilirkişi raporunda da yer aldı. Öte yandan kazada yaşamını yitiren Ayhan Özçelik'in ise herhangi bir kusurunun bulunmadığı hazırlanan raporla soruşturmaya eklendi.

İDDİANAME MAHKEMEDE

Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığınca Emrah Serbes için hazırlanan fezleke, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Burada da yapılan inceleme ve değerlendirmenin ardından iddianame yargılamanın yapılacağı mahkemeye gönderildi. Ünlü senaristin 3 yıl süreyle araç kullanmaması için ehliyetine el konulması da istendi. Serbes, İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesinde hakim önüne çıkarılacak.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAĞI GÜN BELLİ OLDU

Aydın Otoyolu'nda, 3 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasından sonra tutuklanan ve 22.5 yıla kadar hapsi istenen yazarın 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacağı gün 8 Mart 2018 olarak belirtildi. Kurbanlarından 1'i kadın olan Emrah Serbes'in Dünya Kadınlar Günü'nde hakim karşısına çıkacak olması da ilginç bir rastlantı oluşturdu. Serbes, Menemen T tipi cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Etiketler :