Emrah Serbes kaza tutanaklarına göre de kusurlu

Emrah Serbes kaza tutanaklarına göre de kusurlu
Emrah Serbes'in ifadesinde kaza sırasında frene bastığı yönündeki iddiası kaza tutanaklarına göre de asılsız çıktı.

Aydın Otoyolunda, 22 Eylül'de başka bir otomobilin çarpmasıyla kontrolden çıkıp takla atan otomobilde bulunan 59 yaşındaki Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik'in ölümüne neden olan Behzat Ç. kitabının yazarı Emrah Serbes'in ifadesinde kaza sırasında frene bastığı yönündeki iddiası kaza tutanaklarına göre de asılsız çıktı. Kaza tutağında fren izine rastlanılmadığı belirtilirken, önlerinde giden araçları güvenli ve yeterli mesafeden izlememek kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle Serbes, kusurlu bulundu.

Kazanın ardından Emrah Serbes'in verdiği ifadeyi kaza tutanaklarını da geçersiz kıldı. Kaza tutanağına göre Ayhan Özçelik'in sürdüğü otomobile, arkadan gelen sürücüsü daha sonradan Emrah Serbes olduğu ortaya çıkan otomobil hızla çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle Özçelik'in kullandığı otomobil taklalar atarak savruluyor. Serbes'in kullandığı araç ise belli bir mesafe sürüklendikten sonra bariyerlere çarparak ancak durabiliyor.

Kaza sonrası sürücü olduğunu sosyal medya üzerinden itiraf eden Serbes, yağış nedeniyle kaygan olan zeminde durabilmek için frene bastığını ancak duramadıklarını ifade etmişti. Daha sonra ulaşılan bilgilere göre, kaza tutanağında, Serbes'in kullandığı araçta çarpma noktasından önce herhangi bir fren izine rastlanılmadığı bildirildi.

"LAMBALARI SİLİKTİ" İFADESİ DE YALAN ÇIKMIŞTI

Soruşturmada Serbes kadar arkadaşı Kenan Doğru'nun da gerçekleri konuşmadığı ortaya çıkmıştı. Kazayla ilgili ifadesinde  "Çarptığımız aracın arka lambaları silikti" diyen Doğru'nun ifadesinin ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleriyle gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştı.

Etiketler :