Emniyette hitap krizi: Patron, Başkan, Abi, Kanki, Kral, Abla, Ham Toprağım yasaklandı!

Emniyette hitap krizi: Patron, Başkan, Abi, Kanki, Kral, Abla, Ham Toprağım yasaklandı!
Emniyette polislerin birbirleri arasındaki hitap ve konuşma şekilleri rahatsızlık yarattı. Polislerin birbirlerine "Patron, Başkan, Abi, Kanki, Kral, Abla, Ham Toprağım" gibi ifadelerin kullanmasından rahatsız olan Ankara İl Emniyet...

Emniyette polislerin birbirleri arasındaki hitap ve konuşma şekilleri rahatsızlık yarattı. Polislerin birbirlerine "Patron, Başkan, Abi, Kanki, Kral, Abla, Ham Toprağım" gibi ifadelerin kullanmasından rahatsız olan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, talimatname yayınlayarak bu şekilde hitaplara son verilmesini istedi.

Talimatnamede, "Devrem, Üst Devrem" gibi ifadelerin kullanılmasının uygun olacağı bildirilirken, konuyla ilgili ayrıca bilgilendirme semineri düzenleneeği ifade edildi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğünün talimatnamesinde şu ifadeler kullanıldı:

"Şubemiz bünyesinde görev yapan personelin aralarında hitap şekli olarak resmiyet ve hiyerarşiyle bağdaşmayan farklı anlamlara gelen kelimeler kullandıkları ve bu kelimelerin personelin farklı yaş gruplarında olması sebebiyle problem oluşturduğu görülmektedir. Şubemiz personelinin birbirlerine hitap şekli olarak Patron, Başkan, Abi, Kanki, Kral, Abla, Ham Toprağım vb. başka anlamlara gelen kelimeler kullanmalarının aralarında iletişim sorunu meydana getirdiğinden dolayı bunun yerine. kendisi ile aynı yıl göreve başlayan personele "Devrem", kendisinden önce göreve başlayan personele "Üst Devrem", kendisinden sonra göreve başla, personele ise "Alt Devrem" şeklinde hitap edecek olup konu ilk ilgili gerekli bilgilendirme semineri Eğitim Büro Amirliği tarafından verilecektir.

Söz konusu talimatla ilgili olarak birlik/büro amirlerinin herhangi bir aksaklığa mahal vermeden konunun takibini yapması. personele gerekli tebliğin yapılarak tebliğ tebellüğ belgelerinin istenildiğinde Eğitim Büro Amirliğine sunulmak üzere birimimizce muhafaza edilmesi ve yaşanabilecek aksaklıklardan birlik/büro kalemlerinin sorumlu olacağı hususunu rica ederim."

Etiketler :