Emine Erdoğan, Bangladeş'te Arakanlı sığınmacıları ziyaret etti

Emine Erdoğan, Bangladeş'te Arakanlı sığınmacıları ziyaret etti
Emine Erdoğan, Mynamar'dan kaçıp Bangladeş'e sığınan Arakanlıları ziyaret etti, yardım dağıttı.

Emine Erdoğan, Mynamar'daki zulümden kaçıp Bangladeş'e sığınan Arakanlıları ziyaret etti, yardım dağıttı. Emine Erdoğan, "Eğer suçlu varsa suçluya yönelik yapılmalı bu yapılanlar ama normal insanlara, halka bu yapılmamalı" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberlerindeki heyet, Arakanlı sığınmacıların barındıkları Kutupalong Kampı'nı ziyaret etti.

Emine Erdoğan "İnsan olarak etkilenmemek mümkün değil. Allah yardımcıları olsun. İnşallah bütün dünya bu konuya eğilir, dikkate alırlar hem yardım olarak hem de siyasi çözüm olarak. Çözülmesi gereken mesele. Bu çağda böyle bir vahşet inanılır gibi değil ve dünyanın gözü önünde cereyan ediyor" dedi.

Yaşanan olaylar hakkında mağdurlardan bizzat bilgi alan Erdoğan, uluslararası topluma çağrı yaparak, "Hepimizin çoluk çocuğu var. Bizim çocuğumuz değil diye görmezden gelemeyiz. Hepimiz sorumluyuz bunda. Buraya bunun için geldik. Dünya kamuoyuna duyurmak için geldik. Yardım için geldik. Lütfen elinden gelen her şeyi yapsın herkes" diye konuştu.

Emine Erdoğan, İngiltere'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne 'acil koduyla' yaptığı çağrı sonrası yapılacak olan toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 'bu konuyu gündeme getireceğini' söyledi.

Öte yandan Emine Erdoğan, daha önce de 2013'te dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve beraberlerindeki kalabalık bir heyetle yaşanan şiddet olaylarından sonra Myanmar’a gitmişti. Ziyaret Türkiye ile Myanmar arasındaki ilk üst düzey ziyaretti ve aynı senenin başında Türkiye Myanmar’da büyükelçilik açmıştı. Erdoğan'ın bu ziyareti sırasında üzerine giydiği naylon koruma ise dikkat çekmişti.

Etiketler :