Emeklilikte yaşa takılanlar önergesinin görüşülmesi AKP'ye rağmen kabul edildi

Emeklilikte yaşa takılanlar önergesinin görüşülmesi AKP'ye rağmen kabul edildi
MHP ile AKP arasındaki Cumhur İttifakı'nın sona ermesinin ardından, AKP'ye ilk darbe TBMM'de geldi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "olmaz" diyerek, sert şekilde eleştirdiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar önerisinin Meclis Genel...

MHP ile AKP arasındaki Cumhur İttifakı'nın sona ermesinin ardından, AKP'ye ilk darbe TBMM'de geldi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "olmaz" diyerek, sert şekilde eleştirdiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar önerisinin Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi AKP'ye rağmen kabul edildi.

İYİ Parti tarafından TBMM’ye sunulan ve 6.2 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili Meclis araştırma önergesi, AKP'nin ret oylarına rağmen TBMM Genel Kurulu’nda muhalefet tarafından kabul edildi. Meclis’te bu konuda bir araştırma komisyonu kurulacak. TBMM’deki oylama da MHP de diğer muhalefet partileri ile hareket edince önerge AKP’ye rağmen benimsendi.

İYİ Partili grup başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, araştırma Önergesinde, “Erken yaşta çalışmaya başlayıp primlerini eksiksiz ödeyen ve prim gün sayısını tamamlayan vatandaşlarımız için sıkıntılara yol açan bu uygulama ile milyonlarca vatandaşımız çaresizce emeklilik planlarını rafa kaldırmak zorunda kalmıştır.

Emekli olmak için yaş bekleyen ve bu süre zarfında işsiz kalan ve ileri yaşları yüzünden yeni iş bulma zorluğu çeken vatandaşlarımız sağlık güvencesinden de mahrum bırakılmakta, bu durum sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Emekli olmak isteyip de yaş bekleyen vatandaşlarımız zorluklar çekmekte ve mağdur olmaktadırlar.

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi, sorunların çözümü ile açılan yeni kadrolarla işsizliğin önüne geçilerek yeni istihdam olanaklarının yaratılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını arz ederim” demişti.

Etiketler :