Emekli öğretmen çift kuruyan ağaçlarını aşklarıyla süslediler

Emekli öğretmen çift kuruyan ağaçlarını aşklarıyla süslediler
Tekirdağ’da emekli öğretmen çift, aşkları uğruna beraber diktikleri, yıllarca gölgesinde oturdukları ve meyvesini yedikleri erik ağacı kuruyunca ağacı el emeği örgülerle süsledi.

Tekirdağ’da emekli öğretmen çift, aşkları uğruna beraber diktikleri, yıllarca gölgesinde oturdukları ve meyvesini yedikleri erik ağacı kuruyunca ağacı el emeği örgülerle süsledi.

Tekirdağ’da yaşayan emekli öğretmen Muazzez ve Metin Örgün çiftinin vefalı ağaç sevgisi görenleri şaşırtıyor. Hayatlarını birleştirdikten sonra Süleymanpaşa ilçesi Değirmenaltı Mahallesi’nden deniz manzaralı ev almak isteyen çift, birlikte çalışmaya başladılar. Birlik olup hayal ettikleri deniz manzaralı evi alan çift, yaz aylarında denize karşı kendilerine gölge olabilecek şekilde evin bahçesine erik fidanı dikti. Öğretmen çifti de yıllarca emek verdikleri ağacın hem meyvesinden hem de gölgesinden yararlandı.

Ağaç büyüyüp kurudu ama onların aşkı bitmedi

Emekli olduktan sonra zamanının büyük kısmını evlerinin önündeki bahçede birbirlerinin yükünü alarak sürdüren çiftin çok sevdiği erik ağacı, yavaş yavaş kurumaya başladı. Ağacın kurumasıyla üzüntüye boğulan çift, ağaca kıyamadıkları için ağacı el emeği göz nuru örgülerle süslemeye karar verdi. Örgün çifti ağacı süsledikten sonra, mevsim değişikliğinin etkisi ile ağacın üzerindeki el emeği göz nuru örgüler de yıpranmaya başladı. Bunun üzerine Örgün çifti yine ağaca müdahale ederek her yıl hayatlarını altında geçirdikleri ağacı el emeği göz nuru örgüleriyle süslüyorlar.

muazzez örgün metin örgün ile ilgili görsel sonucu

“Gölgesinden yıllarca yararlandık, bize hizmet verdi”

Emekli resim öğretmeni Metin Örgün, ağacın meyvesiyle, gölgesiyle yılarca kendilerine hizmet verdiğini belirterek, “Emekli resim öğretmeniyim. 1983 senesinden beri buradayız. 1992 senesinden itibaren bu ağacın gölgesinden meyvesinden yararlanıyoruz. Ekşi bir erik olmasına rağmen yıllar geçip olgunlaştığı zaman çok lezzetli erik oldu. Gölgesinden yıllarca yararlandık, bize hizmet verdi. Sonra iki sene içerisinde birden bire kurudu bu ağaç neden nasıl kuruduğunu bilemiyoruz. Çok üzüldük tabi bize çok hizmet verdi çok yararlanmıştık. Göztepe Özgürlük Parkında görmüştüm, bizde onun gibi yapalım dedik. Eşimle beraber bunun cicilerini elbiselerini giydirdik” dedi.

“Kurumaya başlayınca üzüldük”

Ağaçtaki örgüleri tek tek elleriyle ören Muazzez Örgün, ördükleri ağaca üzüldüklerine değinerek, “Yıllardır biz bu ağacın gölgesinde güzel günler yaşadık. Gölgesi ile meyvesiyle bize arkadaş oldu. Sonra birden bire bu kurumaya başlayınca üzüldük tabi, gölgesinden eksik kaldığımız için birden bire bulunduğu yerden yok olması zorumuza gitti. Ne yapalım ne yapalım biraz bu ağacı süsleyelim kesilmekten kurtaralım diye düşündük. Birkaç böyle motifle işe başladım gittikçe daha fazla zevk duymaya başladım. Her sene bunu yeniliyorum tabi, yağmur ve güneşten bozuluyor zamanla her yaz geldiğinde ben tekrar tekrar yenilemeye çalışıyorum. Cılız bir ağaçtı sonra zamanla böyle kendi kendine palazlandı. Cılız bir ağaçtı. Eşimle birlikte yapıyoruz o da bana yardımcım oldu, el işleri benden dizayn ondan, yaparken büyük bir keyif aldım. Hala da seneye yatırım birkaç dalı yapacaktık da biraz sağlığım el vermedi. Doktora gidiş gelişlerde tamamlayamadık, şimdi elim değdikçe ufak ufak yapıp seneye tekrar bunları yenileyeceğim” ifadelerini kullandı.

Etiketler :