Emekli albay Üçok'tan çarpıcı iddia: FETÖ, TSK içerisinde hala en güçlü grup!

Emekli albay Üçok'tan çarpıcı iddia: FETÖ, TSK içerisinde hala en güçlü grup!
"FETÖ hala darbe yapacak güç ve yetkinliktedir"

Emekli Hakim Albay Ahmet Üçok, FETÖ'nün halen TSK içerisinde en güçlü grup olduğunu öne sürdü.

Ergenekon ve Balyoz davalarında 43 yıl hapis cezasına çarptırılıp 5 yıl cezaevinde tutuklu kalan Üçok, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan OHAL ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde bulunan darbeci askerlere yönelik yapılan operasyonlarını ve Yüksek Askeri Şûra'daki (YAŞ) atamalarını Sözcü'den Özlem Gürses'e değerlendirdi.

TSK içindeki 'FETÖ' yapılanmasını çökertmek için yapılan operasyonları yetersiz bulan Üçok, "Tüm kamu kurumları içerisinde oransal olarak en az FETÖ temizliği yapılan kurum TSK'dır. TSK içerisinde halen en güçlü grup FETÖ'dür" dedi.

YAŞ atamalarıyla da konuşan Üçok, "En ilginç isim Deniz Kuvvetleri Komutanı oldu. Bir de sivil havayollarında aldıkları yüksek maaşları bırakarak Silahlı Kuvvetler'e dönüş yapıp generalliğe terfi eden pilotlardır" ifadesini kullandı.

Üçok, "Tüm kamu kurumları içerisinde oransal olarak en az FETÖ temizliği yapılan kurum TSK'dır. TSK içerisinde halen en güçlü grup FETÖ'dür. Darbe koşulları oluştuğunda (Cumhurbaşkanı'nın etkisiz hale getirilmesi, terör, ekonomik kriz ve de iç ayaklanma vb.) TSK içerisindeki bu grup darbe yapacak güç ve yetkinliktedir." dedi.