Elon Musk yapay zekaya karşı yine uyardı

Elon Musk yapay zekaya karşı yine uyardı
Yakın zamanda Türkiye'yi ziyaret eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeni fırlatılacak Türksat uydularını konuşan Elon Musk'tan yapay zeka uyarısı.SpaceX ve Tesla Motors'un kurucusu ve çağımızın en dahi girişimcilerinden olarak...

Yakın zamanda Türkiye'yi ziyaret eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeni fırlatılacak Türksat uydularını konuşan Elon Musk'tan yapay zeka uyarısı.

SpaceX ve Tesla Motors'un kurucusu ve çağımızın en dahi girişimcilerinden olarak nitelendirilen Elon Musk, yapay zekaya yönelik yeni bir söylemde bulundu.

Kurduğu şirketler ve girişimde bulunduğu Hyperloop, Neuralink gibi projelerle bilinen Elon Musk, yapay zekanın insanlığı tehdit ettiğini belirtti. Thenextweb’in haberine göre Neuralink hakkındaki konuşmasında yapay zeka hakkında Rolling Stone dergisine açıklamada bulunan Musk, yapay zekanın tehditsel boyutuna karşı şu ana kadar alınmış önlemlerin yetersiz olduğunu söyleyerek; bu önlemlerin yüzde 5 ila 10 arasında başarı şansının olduğu açıkladı.

3. DÜNYA SAVAŞINA YOL AÇABİLİR

Daha önce Stephan Hawking, Bill Gates gibi dahi bilim insanları yapay zekaya yönelik uyarmıştı. Ayrıca Musk'ın kendisi, geçmişte de bu konuya dair söylemlerde bulunmuştu. "Yapay zekanın insanlığı geride bırakabilir ve dünyaya egemen olabilir!" diyen Musk, yapay zekadaki üstünlük yarışının netice itibariyle Üçüncü Dünya Savaşına yol açacağını ifade etmişti.

Etiketler :