Elon Musk elektrikli kamyonlar için tarih verdi!

Elon Musk elektrikli kamyonlar için tarih verdi!
Elektrikli kamyonların seri üretimi 2019'da başlıyor. Kamyonların fiyatı henüz belli değil.

Elon Musk, Los Angelas’ta iki yeni elektrikli arabasını tanıttı. Musk, projelerden ilki olan dünyanın ilk elektrikli kamyonunun insanlık için büyük bir adım olduğunu söyledi. Tesla Semi adı verilen elektrikli kamyon tek şarjla tam 800 kilometre yol gidebiliyor. Elektrikli kamyon aynı zamanda normal bir kamyonun taşıyabileceği yük miktarını da taşıyabiliyor.

ELON MUSK: YÜZDE YİRMİ DAHA DÜŞÜK MALİYET

Elon Musk’un projesi, dizel kamyonlardan yüzde 20 daha düşük maliyetle daha fazla yol kat edebiliyor. Kamyonda dikkat çeken bir diğer husus ise sürücü koltuğunun daha iyi görüş alabilmek için tam ortaya yerleştirilmiş olması. Amerikalı mucit, elektrikli kamyonun fiyatı konusunda şu an için bir açıklama yapmadı. Seri üretimin ise 2019 yılında başlayacağı duyuruldu.

ELON MUSK: BENZİNİN SIRTINI YERE GETİRECEK

Elon Musk, lansmanda Tesla Roadster 2.0 adı verilen aracın 100 kilometre hıza 1,9 saniyede ulaşabildiğini ifade etti. Bu aynı zamanda bugüne kadar seri üretimi yapılan en hızlı araç olma özelliği taşıyor. Yeni aracın bir kez şarj yapıldıktan sonra bin kilometre yol kat edebileceğini söyleyen Elon Musk, “Bu araç benzinli arabaların sırtını yere getirecek” ifadelerini kullandı. Dört kapılı otomobilin seri üretimi ise 2020’de. Bu aracın fiyatı konusunda da henüz bir bilgi yok.