Yılbaşında emekliye verilecek zammı açıkladı! SGK uzmanı Özgür Erdursun üzdü

Yılbaşında emekliye verilecek zammı açıkladı! SGK uzmanı Özgür Erdursun üzdü
Milyonlarca emekli yılbaşında ciddi bir zam oranı ile koşullarının iyileştirilmesini bekliyor. Ancak 2024 yılı zammına ilişkin öngörüler de emeklilerin canını sıkacak

Milyonlarla emekli zam beklerken, Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı (SGK) Özgür Erdursun, 2024 yılında yapılacak olan emekli maaşı zammına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Erdursun, “Emekli, 2024’de 7 bin 500 TL almaya devam eder” dedi.

Açıklamaları en çok takip edilen sosyal güvenlik uzmanlarından Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada emeklileri üzdü.

Kök maaşa dikkat çeken Erdursun, en düşük emekli maaşının 7bin 500 TL değil 5 bin TL olduğunu vurgulayarak yüzde 50 zam yapılması halinde maaşlardaki değişikliğin ne olacağını anlattı.

“7 BİN 500 LİRA 2024’TE DE DEVAM”

Erdursun yaptığı açıklamada yeni yılda emekli aylıklarına gelecek olan zammı açıkladı. Emekli aylıklarının hesaplanmasında kullanılan katsayılarda yapılacak değişikliklerin emeklilerin maaşlarını nasıl etkileyeceğini belirtti.

Özgür Erdursun, emekliye enflasyon farkı ve oransal artış (refah payı) toplamında yüzde 50 zam verilmesi halinde, kök aylığı 5 bin TL olan ve 7 bin 500 TL’ye tamamlanan aylığı alan emeklinin 2024 yılında da 7 bin 500 TL almaya devam edeceğini söyledi.

Emeklilerin yılbaşında alacağı zammın maaşları ne kadar etkileyeceğini SGK uzmanı Erdursun şöyle anlattı:

“Ocak ayında emekliye enflasyon farkı ve oransal artış toplamında yüzde 50 zam verilirse, kök aylığı 5 bin TL olan ve 7 bin 500 TL’ye tamamlanan aylığı alan emekli 2024 yılında da 7 bin 500 TL almaya devam eder. Çünkü bu durumda emekli aylığı artış katsayısı yüzde 50 artar ve bu katsayı sabit kalır.”

Etiketler :