Yalçın Karatepe: 'Doğrudan yatırım teklifleri' neden Merkez bankası Başkanı'na yapılır, ben anlamadım

Yalçın Karatepe: 'Doğrudan yatırım teklifleri' neden Merkez bankası Başkanı'na yapılır, ben anlamadım
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yurt dışından gelen milyar dolarlık doğrudan yatırım teklifleri olduğunu söyledi. İktisatçı Yalçın Karatepe, bu sözler üzerine “’Doğrudan yatırım teklifleri’ neden MB Başkanına yapılır, ben anlamadım” dedi.

Yurt dışından gelen milyar dolarlık doğrudan yatırım teklifleri olduğunu belirten Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, “Hem istikrar, hem de ekonomideki güven ortamıyla birlikte şu an hali hazırda yurt dışından bize gelen milyar dolarlık doğrudan yatırım teklifleri var. Fonlardan, varlık yönetimlerinden gelen. Dünya Bankası, ülkemizin başarı öyküsünün bir parçası olmak için çok makul rakamlarda yatırımda bulunuyor. Biz istedikçe verilen bir yatırım. Bunun yanında, rezervlerimize doğrudan giriş yapabilecek milyarlarca dolarlık teklif mektubu benim masamda. Biz kendi istediğimiz oranlarda, kendi istediğimiz koşullarla kabul etmek istediğimiz için beni sürekli arıyorlar” diye konuştu.

İktisatçı Yalçın Karatepe, Erkan’ın “Masamda milyarlarca dolarlık yatırım teklifleri var” açıklamasını sosyal medya hesabından şu sözlerle eleştirdi:
“Bu haber bugün heryerde. “Doğrudan yatırım teklifleri” neden MB Başkanına yapılır, ben anlamadım. “Doğrudan yatırım teklifleri” Mehmet Şimşek’in masasında olsa anlarım; Hazine arazisi, teşvik, vergi indirimi vs istiyorlar diyebiliriz de; MB Başkanından ne istiyor olabilirler? Getirecekleri dövizi daha yüksek bir kurdan mı bozdurmak istiyorlar? :))

Etiketler :