Uzman İsimden Borsa İstanbul İçin Net Tarih: "15 Bin Puanı Geçecek, Hazırlanın"

Uzman İsimden Borsa İstanbul İçin Net Tarih: "15 Bin Puanı Geçecek, Hazırlanın"
Ekonomi yönetimi ve piyasalara ilişkin yorumlarıyla tanınan Selçuk Geçer, Borsa İstanbul'un 10 bin puanı geçmesinin ardından dikkat çeken uyarılarda bulundu. Geçer, BIST100 endeksi için 15 bin puanın aşılacağı tarihi belirterek, yatırımcılara erken alım çağrısında bulundu.

Türkiye'de yaşanan enflasyon, Borsa İstanbul'un hızla değerlenmesine neden olurken, geçmiş yıllarda yalnızca ilgi alanı ekonomi olan insanların uğrak yeri olan borsa, son aylarda Türkiye'nin en gözde yatırım aracı haline dönüşmüş durumda.

Bireysel yatırımcı sayısının 9 milyona yaklaştığı Borsa İstanbul'da yükselişlerin ne kadar süreceği merak konusu olurken, ekonomi piyasalarına ilişkin yorumları ile tanınan Selçuk Geçer, BIST100 endeksinin hangi tarihte 15 pin puana ulaşacağını açıkladı.

Geçer, enflasyon nedeniyle dolar kurunda kaçınılmaz olarak yıl sonuna kadar sürecek bir yükseliş dalgasının yaşanacağını belirterek, varlıklarını Borsa İstanbul tarafında değerlendiren vatandaşların sabırlı olmasını tavsiye etti.

bist1.jpgGeçer'in açıklamalarından dikkat çekenler şu şekilde:

"Şimşek'in öngördüğü gibi büyük bir yabancı sermayenin girişi olma ihtimali düşük olsa da, ilerleyen günlerde nispeten yabancı girişleri yaşanacaktır. Bu nedenle Türkiye'ye gelecek kısıtlı sıcak, dövizde ciddi artışların yaşanmasına engel olmayacak.

BORSA İSTANBUL O TARİHTE 15 BİN PUANA ULAŞACAK

Yaşanacak döviz yükselişi de borsaya yarayacaktır. Borsa İstanbul, dolar bazında ucuz kalacak ve daha da yukarı sıçrayacak. 2024'te 15 bin puan hedefi vardı BIST100 için, bu oldukça gerçekçi bir hedef olarak durmaya devam ediyor.

borsa5.jpgHisse bazında şunları söyleyebilirim. Sağlam, güvenilir, endeks bazlı bazı hisselere girerim ve yatar uyurum. 2025-2026 senelerini hedefler ve bir daha aldıklarıma bakmam bile. Yaz aylarında başlayacak yükselişler nedeniyle BIST100 için 2024 kapanışında 15 bin puan hedefinin güncelliğini koruduğunu belirten Geçer, enflasyonun 2025 yılında da hayatımızda olacağını hatırlatarak bu yıllarda 25 bin puanın mümkün olduğunu ve yatırımların minimum 2-3 yıl düşünülerek yapılması gerektiğini hatırlattı.

Kaynak:AA