Türkiye'nin 2. Yerli Otomobili İle Dev Bir Adım Atmışlardı! Borsanın Teknoloji Şirketi Otomobil Firmasını Satın Alıyor

Türkiye'nin 2. Yerli Otomobili İle Dev Bir Adım Atmışlardı! Borsanın Teknoloji Şirketi Otomobil Firmasını Satın Alıyor
Yeni nesil teknoloji atılımları ile bilinen Agrotech, 699 bin liraya üst segmentlerde yer alan elektrikli otomobilini satışa çıkaracağını bu ayın başında duyurmuştu. Borsa İstanbul'daki yükselişi ile dikkat çeken şirket, global çapta bir otomotiv firmasını satın alıyor

Joyce Teknoloji çatısı altında ileri teknolojik ürünler üreten ve son yıllarda Borsa İstanbul yatırımcısına kazandırdığı başarı ile ünlenen Agrotech, Türkiye'nin ikinci yerli otomobilini piyasaya sürmeye hazırlandığını bu ayın başında duyurmuştu.

Şirketin bugün KAP bildiriminde; Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. (AGROT) tarafından 24 Nisan 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde Ön Müzakere Sözleşmesi İmzalanması hakkında açıklama yapıldı.

20 ÜLKEDE DİSTRİBÜTÖRLÜĞÜ OLAN ŞİRKETİ SATIN ALIYOR

Açıklamada Şirketin, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna bildirdiği ve lansmanını gerçekleştirdiği yerli elektrikli araç, motor ve batarya teknolojileri ile ilgili çalışmalarını uluslararası pazarlarda daha etkin bir şekilde yönetebilmek, üretim kapasitesini ve know-how bilgi birikimini güçlendirerek küresel anlamda daha fazla pazar payına sahip olabilmek için XEV Global Limited şirketinin dünya genelindeki ağırlıklı hisselerini satın almak üzere karşılıklı görüşmelere başladığı ön müzakere sözleşme metni karşılıklı olarak imzalandığı belirtildi. XEV Global’in, dünya genelinde 20 ülkede distribütörlüğü bulunan ve 113 ana şehirde satış kanalları mevcut olan bir şirket olduğu ifade edildi.

Etiketler :