Türkiye'de Televizyon Denince Herkesin Aklına O Marka Gelirdi: Çok Sayıda Çalışanını İşten Çıkarıyor

Türkiye'de Televizyon Denince Herkesin Aklına O Marka Gelirdi: Çok Sayıda Çalışanını İşten Çıkarıyor
Sony, PlayStation bölümünde yeniden yapılanma planı kapsamında yaklaşık 900 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Bu sayının, PlayStation'ın dünya çapındaki iş gücünün yaklaşık %8'ine denk geldiği belirtiliyor.

İşten çıkarmaların PlayStation'ın tüm bölgelerini ve işlevlerini etkilemesi bekleniyor. Sony'nin bu kararı, küresel ekonomik belirsizlikler ve video oyun pazarındaki değişimler gibi faktörlere dayandırılıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, işten çıkarmaların "PlayStation'ın uzun vadeli sürdürülebilirliğini ve topluluğumuza sunabileceğimiz en iyi deneyimlere odaklanmamızı sağlamak için gerekli olduğu" belirtildi.

Sony'nin bu kararı, video oyun sektöründe yankı uyandırdı. İşten çıkarmaların PlayStation'ın oyun geliştirme ve yayıncılık faaliyetlerini nasıl etkileyeceği merak konusu.

AÇIKLAMA MICROSOFT'TAN SONRA GELDİ

Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan salı günü yayınladığı bir blog yazısında, “Sektör büyük ölçüde değişti ve işletmemizi ileride olacaklara hazırlamak için kendimizi geleceğe hazırlamamız gerekiyor” dedi.

Ryan, “Geliştiricilerin ve oyuncuların beklentilerini karşılamamız ve oyunlarda geleceğin teknolojisini yakalamaya devam etmemiz gerekiyor, bu nedenle topluma en iyi oyun deneyimlerini sunmaya hazır olduğumuzdan emin olmak için bir adım geri attık” diye ekledi.

Salı günü açıklanan işten çıkarmalar, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının ardından yaklaşık 2 bin çalışanı işten çıkaracağını duyurmasından bir ay sonra gerçekleşti. Popüler çok oyunculu savaş oyunu “League of Legends”ın geliştiricisi Riot Games de Ocak ayında personelinin yüzde 11’ini işten çıkaracağını açıklamıştı.