Tüm İstanbulluları İlgilendiriyor! Cebimizdeki Paradan Yüzde 5 Daha Gitti

Tüm İstanbulluları İlgilendiriyor! Cebimizdeki Paradan Yüzde 5 Daha Gitti
Ekonomistler, İTO'nun Nisan enflasyonunu yüzde 4.89 olarak açıkladı. İTO-TÜİK enflasyon farkı 10 puan. Durmuş Yılmaz, yüksek enflasyonun beklentiler ve fiyatlamadaki bozukluktan kaynaklandığını belirtti...

Ekonomist Cüneyt Akman, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından açıklanan verilere göre Nisan ayında hayat pahalılığının geçen aya göre yaklaşık yüzde 5 arttığını ifade etti. Akman, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ise bu artışın yüzde 78.81'e yükseldiğini belirtti. Akman'a göre, bu durum emekçilerin gelirlerinden yüzde 5'inin çalındığı anlamına geliyor ve enflasyonun bir tür hırsızlık olduğunu vurguluyor.

SÖNMEZ: 10 PUANLIK FARK VAR

İktisatçı Mustafa Sönmez ise İTO'nun enflasyon verileri ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri arasında yıllıkta 10 puanlık bir fark olduğunu dile getirdi. Sönmez, Mart ayına kadar iki seri arasında belirgin bir fark olmadığını ancak sonrasında bu farkın hızla açıldığını belirtti. Mart itibariyle yıllık enflasyon farkının 10 puan olduğunu söyleyen Sönmez, Nisan ayı TÜFE verilerinin Cuma günü açıklanacağını ve İTO'nunkinin yüzde 4.9 olduğunu ekledi.

gmfukniwyaay8rm.png

DURMUŞ YILMAZ: FİYAT KAOSU ORTAYA ÇIKTI

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ise İTO'nun Nisan ayı enflasyonunu yüzde 4.89 olarak açıkladı. Yılmaz, yüksek politika faizi ve Türk Lirası'nın değer kaybetmemesine rağmen bu yüksek oranın beklentilerin ve fiyatlama davranışının bozukluğundan kaynaklandığını ifade etti. Yılmaz'a göre, ortaya çıkan "fiyat kaosu" politika tedbirlerine duyarlı olmayan bir piyasa ortamını yansıtıyor.

Etiketler :