TÜİK'in enflasyonuna siyasilerden tepki

TÜİK'in enflasyonuna siyasilerden tepki
Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verilerine siyasiler sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aralık ayında yüzde 1,18 arttı. Bu artışa rağmen kasımda yüzde 84,39 olan yıllık enflasyon baz etkisiyle yüzde 64,27’ye geriledi. Memur ve emeklilerin maaş zammını belirleyecek son 6 aylık enflasyon ise yüzde 15,39 oldu.

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) aralık ayında yüzde 5.18 arttı. E-TÜFE’nin 2022 yılındaki artışı yüzde 137.55 olarak gerçekleşti. Son 6 aylık enflasyon oranı ise yüzde 38.57 oldu.

TÜİK'in açıkladığı verilere muhalefetten tepki geldi.

Özgür Özel:

"Tayyip Erdoğan'ı Üzmeyen İstatistik Kurumu, hepimizin gözünün içine baka baka yalan veri açıklayarak, memurların ve emeklilerin cebinden para çalmıştır. Yüzde 1,18'lik aylık enflasyona kim inanır! TÜİK'i yeniden yapılandırmak iktidarımızda ilk işlerimizden biri olacak."

Engin Özkoç:

"Her şeyin fiyatı hızla artarken aylık yüzde 1,18 enflasyon. TÜİK'in makyajlı enflasyon rakamıyla, AKP iktidarı memurların ve emeklilerin cebinden para çalmıştır. Yazıklar olsun!"

Seyit Torun:

"İktidar sahtecilikte çığır açmıştır! Çarşı pazar ateş pahası ama TÜİK yüzde 1,18'lik aylık enflasyon açıklıyor. Kim inanır? İşçinin, memurun, emekçinin cebinden elinizi çekin. Siz milyonların ahıyla gideceksiniz, biz ise TÜİK’i şeffaflık temelinde yapılandıracağız!"

Veli Ağbaba:

"#Enflasyonun değil memurun, emeklinin belini kırdılar. Makyajlı verilere baz etkisi de eklenince 2023 yılının ilk 6 ayı için memura ve emekliye verilecek #zam farkı yüzde 16,4 oldu. TÜİK-iktidar işbirliği #memuru ve #emekliyi yoksullukta eşitledi."

Murat Emir:

"Memur ve emeklinin maaşını da etkileyecek yıllık #enflasyon; #TÜİK'e göre %64 #ENAG'a göre %137 TÜİK, sarayın isteğine göre açıklama yaptı ve yine milyonlarca kişinin hakkını yedi; emeğini çaldı. Yalan ve talan üzerine kurdukları bu iktidar gidecek, Milletin İktidarı gelecek."

Burhanettin Bulut:

"TÜİK'in açıkladığı enflasyon verisine siyasilerden tepki: 'Milyonların hakkını yedi, emeğini çaldı'"

Gamze Akkuş İlgezdi:

"TÜİK'in makyajlı rakamlarıyla memura verilecek zam geçinmeye yetmez. Devletin memuru yoksulluk sınırı ile açlık sınırı arasında can çekişiyor! Enflasyon farkı zam değildir."

Engin Altay:

"Enflasyonu düşük göstererek memurun, emeklinin sofrasından ekmeğini çalanlar, bunu dile getirdim diye utanmadan dava üstüne dava açıyorlar. Açıkladığınız enflasyona inanıyorsanız ben bu paraları öderim. Milletle alay etmeyin."

Etiketler :