Toyota çalışanlarına zam ve ikramiye! Son 20 yılın en büyüğü

Toyota çalışanlarına zam ve ikramiye! Son 20 yılın en büyüğü
Toyota ayrıca bu yılki ikramiyelerin 6.7 aylık maaşa eşit olacağını duyurdu.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota, sendikanın 20 yılın en büyük maaş artışı ve ikramiye ödemelerine yönelik talebini kabul ettiğini açıkladı.

Toyota'nın yeni başkanı Koji Sato, müzakerelerin ilk turunda sendikanın taleplerini tam olarak kabul etme kararının sadece Toyota için değil, aynı zamanda bir bütün olarak endüstri için de önemli olduğunu belirtti.

Toyota ve 357.000 Toyota grubu çalışanını temsil eden sendika, zamlar için bir yüzde paylaşmadı, ancak taban ücret artışının 20 yılın en büyük artışı olduğunu duyurdu.

Toyota, ücret artışının yarı zamanlı çalışanlar ve kıdemli sözleşmeli işçiler için de geçerli olacağını belirtti ve sendikanın 6.7 aylık ücret değerinde bir defaya mahsus ikramiye ödemesi talebini kabul etti.

Japonya Merkez Bankası (BOJ), yüzde 2'lik enflasyon hedefine karşılık ülkede enflasyonun yüzde 4 seviyesine çıkmasının ardından daha güçlü ücret artışı gerektiğini belirtti.

BOJ, çalışan ücretlerinde daha büyük artışlar görülene kadar devasa teşvik programına bağlı kalmaya devam edeceği görüşünde.

Etiketler :