SGK Uzmanı Özgür Erdursun Emekliye Seyyanen Zamda Mart Ayrıntısını Anlattı

SGK Uzmanı Özgür Erdursun Emekliye Seyyanen Zamda Mart Ayrıntısını Anlattı
Her Tahmini Doğru Çıkan SGK Uzmanı, Emekliye Seyyanen Zam Olacak Mı Sorusunu Yanıtladı. Mart Ayına Dikkat Çekti.

Milyonlarca emekli, seyyanen zam umuduyla bekliyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesi, emekliler olumlu haberler bekliyorlar.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, konuyla ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı.

MART AYI ÖNEMLİ

Erdursun, emeklilerin seyyanen zam beklentisine işaret ederek, "Hükümetin bu konudaki kararını Mart ayına kadar öğreneceğiz. Eğer Mart ayında bir artış olmazsa, ilerleyen dönemlerde de bir artış umudu taşımayın" dedi.

Erdursun'un açıklamalarında, "Mart ayında yerel seçimler var. Bu sürece kadar emeklilerin umutları var. Mart ayında bir artış olabilir düşüncesi hakim. Eğer 2008'deki emekli aylığı hesaplamaları değişmemiş olsaydı, en düşük emekli aylığı 20 bin liranın üzerinde olacaktı. Ancak şu an hükümet, en düşük emekli aylığını 10 bin TL olarak belirliyor. Bu, beklenenin yarısından azı. Bunun yerine bayram ikramiyesi gibi yardımlar yapılıyor" ifadelerine yer verdi.

"İYİLEŞTİRME YAPILABİLİR YA DA YAPILMAYABİLİR"

Erdursun, "Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkı kadar bir artış yapılabilir. Bunun dışında ek bir iyileştirme yapılabilir veya yapılmayabilir. Örneğin, hükümet, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapmayacağını açıkladı. Ancak bu karar, ilerleyen dönemlerde tartışmalara neden olabilir" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Erdoğan'ın "2024'ü emeklilerin yılı ilan ediyoruz" açıklamasına rağmen, gerçekleştirilen zam miktarı oldukça düşük kaldı.

Etiketler :