Selçuk Geçer, Dolar Borcu Olanların Uykusunu Kaçıracak Tarihi Açıkladı

Selçuk Geçer, Dolar Borcu Olanların Uykusunu Kaçıracak Tarihi Açıkladı
Merkez Bankası'nın son aylarda yaptığı faiz artırımları dolardaki yükselişi frenleyemedi. Doların ateşi bir türlü sönmek nedir bilmezken vatandaşlar piyasayı takip etmek için ünlü ekonomistleri takip ediyor. Dolar 32 TL bandını geçmişken Selçuk Geçer doların bu şekilde ne zaman 60 TL olacağını açıkladı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan yeni tahmin geldi. Doların 60 TL olacağını ifade eden Geçer, tarih verdi. Dolar borcu olanlar yandı!

SELÇUK GEÇER'İN DOLAR TAHMİNİ: 60 TL OLACAK!

YouTube kanalında yeni bir video paylaşan Selçuk Geçer, piyasaları değerlendirdi. Dolar\TL'de büyük bir sıçramanın gelebileceğini altını çizen Geçer, "Enflasyona bağlı olarak ve diğer gelişmelere bağlı olarak doların değeri 60 liralık bir kur olması gerekirken siz 30 liralık bir dolar kurunu hala tutmaya devam ediyorsanız bir anda 30 liradan 60 liraya gittiğinde işte o oranda bir devalüasyon etkisi olmuşmuş olur" yorumunda bulundu.

thumbs-b-c-be450d82de7611b9a41690effc580df6.jpg

UYARILARINA DEVAM ETTİ

Doların asıl değerinin yansıtılmadığını ve yükselişin devam edeceğini ifade eden Geçer, "Dolar 32 liranın üzerine çıktı. Aslında bakarsanız dolar kuru serbest piyasada daha pahalı. Normal mi bu durum? Evet normal. Bir yandan kıtlık var ondan normal. Bir yandan da zaten bankalar arası bir tık üzerinde olur. Normal koşullar dahilinde piyasadan 33 liraya dolar almaya başlıyorsanız Kapalıçarşı'da ve kuyumcularda bir kıtlık olduğu ya da döviz bürolarında bir kıtlık olduğu anlamına gelir ya da bir kıtlığın başladığı anlamına gelir. Bunu da söylüyorduk zaten. Bir dövizi bir ürünü ne kadar baskılarsanız o kadar çok karaborsa yaratırsınız. İşte tam da onunla karşı karşıyayız. Devalüasyon etkisi nasıl olur derseniz dolar bir anda 60 lira seviyesine kadar gider ya da 50 lira seviyesine gider." dedi.