Seçimden Sonra IMF mi Geliyor?

Seçimden Sonra IMF mi Geliyor?
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hükümetin emeklilere seyyanen zam yapmamasının nedeni olarak hükümetin IMF'yle anlaşmasını gösterdi. İddia hakkında açıklama yapıldı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Neden veremiyorlar emekliye parayı biliyor musunuz? Çünkü IMF ile anlaştılar. IMF, 'Emekliye para vermeyeceksin' dedi" iddiasında bulundu.

ahmet-davutoglu.jpg

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "Neden veremiyorlar emekliye parayı biliyor musunuz? Çünkü IMF ile anlaştılar. IMF, 'Emekliye para vermeyeceksin' dedi. Kime vereceksin parayı? Faizi yüzde 50'ye çıkarıp, faizcilere vereceksin ki onlar zengin oldukça zenginleşecek. Göreceksiniz seçimden sonra ortaya çıkacak; bunlar IMF ile anlaştılar. IMF'ye borcumuzu ödemiştik. Çünkü o yıllarda yolsuzluk, hırsızlık yoktu" diye konuşmuştu.

mehmet-simsek.jpg

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan “Hükümet IMF ile anlaştı, seçimden sonra ortaya çıkacak” yönündeki iddiaları yalanladı.
T.C. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin X hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye’nin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile herhangi bir kredi anlaşması yapması söz konusu değildir" denildi.

erdogan-imf.jpg

Açıklamada, "Türkiye’nin ekonomi programı, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü bir şekilde kararlılıkla sürdürülmektedir. Kamuoyunu seçim öncesinde manipüle etmek amacıyla kasıtlı bir şekilde ortaya atılan mesnetsiz iddialara itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi.

enol-babuscu-imf.jpeg
Şenol Babuşcu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mart ayı başında ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile bir araya gelmişti. Görüşme sonrası ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklama dikkat çekerken Prof. Dr. Şenol Babuşcu, "Seçimden sonra IMF ile görüşme yapmak için ABD’den destek mi istendi?" ifadelerini kullanmıştı. Bu Babuşcu'nun bu iddiası da İletişim Başkanlığı tarafından yalanlanmıştı.